E2k

Hur du tar rätt vitaminer

Med de höga krav på ditt arbete och dagliga aktiviteter

Med de höga krav på ditt arbete och dagliga aktiviteter, är regelbundet intag av multivitaminer ett av de bästa sätten att skydda din hälsa. Det hjälper också kroppen att hantera stress och trötthet. Däremot kan välja rätt vitaminer vara riktigt förvirrande eftersom deras mängd erbjuder de stora anspråk och löften. Så måste du välja klokt att se till att du kommer att få rätt typ baserat på vad din kropp verkligen behöver. Att veta hur man tar rätt vitaminer, nedan är några tips som hjälper dig.

Hur du tar rätt vitaminer. Ät en hälsosam och balanserad kost.
Hur du tar rätt vitaminer. Ät en hälsosam och balanserad kost.

Ät en hälsosam och balanserad kost. Äta en hälsosam och balanserad kost är det bästa sättet att se till att din kropp är att få rätt mängd vitaminer och näringsämnen den behöver. Det kan vara utmanande, men god planering är nyckeln till att göra det hända. Du kan börja med att planera dina måltider per vecka, och så mycket som möjligt följa den rekommenderade dagliga intaget för varje typ av vitamin och näringsämnen som din kropp behöver. Det är bäst att följa matpyramiden som en vägledning för att planera din vecka menyn.

Vet rätt dagligt tillskott din kropp behöver. Ett brett utbud av multivitaminer är tillgängliga, och välja rätt multivitamin behöver en grundlig bedömning. Först måste du bedöma dina dagliga måltider. Identifiera vilken typ av mat du äter regelbundet, sedan identifiera vilka specifika vitaminer och mineraler är närvarande. Sedan, baserat på matpyramiden, identifiera vilka viktiga vitaminer och näringsämnen saknas på din diet. Denna lista kommer att hjälpa dig att identifiera vilka specifika multivitamin du behöver ta varje dag.

I och med de rätta kosttillskott

I och med de rätta kosttillskott, är det också viktigt att tänka på din nuvarande hälsotillstånd. Om du lider av en viss sjukdom, stress eller något fysiskt problem, så finns det ett visst vitamin som kroppen behöver. Rådgör med din läkare och fråga vilken typ av vitaminer du behöver för att kämpa dina hälsoproblem.

Din hälsa historia är också en bra indikator på vad vissa vitaminer och näringsämnen du behöver. Om din familj har haft vissa cancerformer och ärftliga sjukdomar, måste du välja vitamin som kan bidra till att förebygga dessa. Så spåra och kontrollera din medicinska historia så att du kan rådgöra med din läkare om vilka specifika kosttillskott du behöver.

Med de höga krav på ditt arbete och dagliga aktiviteter. Vet rätt dagligt tillskott din kropp behöver.
Med de höga krav på ditt arbete och dagliga aktiviteter. Vet rätt dagligt tillskott din kropp behöver.

Ta rätt mängd. Kom ihåg att behovet av multivitaminer skiljer sig från en person till en annan och det finns andra faktorer som måste beaktas innan du kan identifiera rätt mängd multivitaminer som din kropp behöver. Dessa faktorer är ålder, livsstil och din nuvarande kondition. Om du lider av någon form av sjukdom, då det finns vissa vitaminer som du behöver för att fatta i en större mängd än det rekommenderade dagliga intaget. Detta kommer att hjälpa din kropp att bekämpa sjukdomen eller förhindra det.

Men du måste vidta extra åtgärder för att identifiera det specifika belopp som du behöver dagligen. Återigen har din dagliga födointaget stor inverkan på att identifiera rätt mängd multivitaminer du behöver.

Kom ihåg att nyckeln till att ta rätt vitaminer rätt kost

Kom ihåg att nyckeln till att ta rätt vitaminer rätt kost. Om du hittar beräkna och balansera din meny svårt, kan du göra det riktigt enkelt. Allt du behöver göra är att öka mängden av god mat, minska mängden skräpmat och följ de enkla stegen ovan.