E2k

Hur du tar reda på om din försäkring täcker homeopati

Fler och fler människor vänder sig till naturliga och alternativa helande metoder för att behandla olika åkommor. Av astma och högt blodtryck till olika förkylningar och hosta, har alternativ medicin kommit i förgrunden som mindre invasiv än mer effektiv och ofta billigare vid behandling av olika medicinska tillstånd. En naturlig metod som blir allt mer utbredd acceptans är Homeopati.

Principen bakom detta sätt att helande är "lika botar lika"

Principen bakom detta sätt att helande är "lika botar lika". Små mängder av samma kemikalier som orsakar kroppen problemen långsamt introduceras till kroppen för att hjälpa utlösa immunsystemet. Eftersom det är mer populärt nu, sjukförsäkringsbolag acceptera långsamt och täcker denna typ av behandling. Så här reda på om din försäkring täcker homeopati.

  • Prata med ditt kontor administratör. Det första du kan göra för att ta reda på om du omfattas är att prata med ditt kontor administratör. Personen vid mänskliga resurser kan oftast berätta vad som är och inte är täckt. Om han inte vet, kommer han att kunna hänvisa dig till rätt person du kan prata med be.
  • Läs villkoren för täckning. Om du inte har en kopia av handboken eller villkoren för täckning av ditt försäkringsbolag, bör ditt kontor administratören ha en. Om inte, bör han kunna begära en kopia till dig. Gå igenom den och läsa den noga. Ni kanske inte förstår den medicinska jargong, men du får en uppfattning om undantag och täckning.
  • Rådgör med försäkringsagent. Ditt kontor ska ha en agent som du arbetar direkt med. Om du är osäker på vad du har, ring agent eller personal planera hanterar ditt konto och ta reda på. Det är en bra idé att ha ditt nummer anställda identifiering (vanligtvis ditt personnummer) en åtminstone veta vilken typ av plan du har. När du pratar med agenten om din specifika plan inte är täckt, fråga om de erbjuder en plan som omfattar homeopati och hur mycket det skulle kosta för uppgradera den.
  • Ring numret kundservice. Innan få behandling, är det bäst att få information om du är täckt. Ring raden kundvård och fråga direkt om gränserna för din täckning. Tänk på att även om din homeopatisk behandling kan täckas, måste du ta reda på om det finns ett tak på gräns för antalet besök du kan göra.
  • Fråga homeopat eller din läkare. På grund av det växande antalet patienter vänder sig till homeopater för behandling, fler försäkringsbolag täcker sakta kostnaden för behandlingen. Ett utmärkt person att fråga vilka företag täcker homeopati är den person som räkningar dem, en homeopat själv. Fråga sekreterare vid homeopat kontor där företag och vilken typ av planer som de arbetar med. Du kommer att kunna få rekommendationer från läkare kontor. Om din homeopat är också en licensierad läkare, det finns en god chans att du omfattas. Dessutom kan du omfattas om din primärvårdsläkare hänvisar dig till en homeopat för behandling.

Hur du tar reda på om din försäkring täcker homeopati. Prata med ditt kontor administratör.
Hur du tar reda på om din försäkring täcker homeopati. Prata med ditt kontor administratör.

Om ditt försäkringsbolag inte täcker homeopati men du känner starkt för det, kanske du vill sätta press på företaget. Om tillräckligt många människor kräver det, kan försäkringsbolagen tillåter täckning. Tala med din läkare och arbeta med din försäkringsmäklare och kontor administratör att lära sig om den bästa planen för dina behov.