E2k

Hur du tar steroider säkert

Tar steroider kan vara till nytta om de används på rätt sätt och för rätt anledning. Här är hur man tar steroider:

  1. Vet allt du kan om steroider. Steroider används för att påskynda läkningsprocessen, behandla vissa sjukdomar och tillstånd som allergier, anemi, undervikt, cancer, aids och andra. Steroider kan stärka musklerna, öka uthållighet och förbättra prestanda av aktiviteter. Detta skulle också göra organ och system kropp friskare. Men tillsammans med dessa fördelar är skadliga biverkningar. Det är därför du måste veta effekterna av steroider på din hälsa och vad du behöver göra för att undvika att uppleva biverkningar. Leta efter artiklar på Internet, i böcker och tidningar, i online-grupper eller be läkare och vårdpersonal för information om steroider.
  2. Var tydlig om varför du behöver steroider. Felaktig användning av steroider är straffbart enligt lag och är farligt för din hälsa också. Om läkaren sagt att du måste ta steroider, fråga varför du behöver drogen och vad du kan förvänta dig att uppleva före, under och efter administrering. Också fråga om biverkningar av läkemedlet och om du är i risk att förvärva komplikationer efter att ha tagit drogen. Om du vägrar att ta drogen, be om alternativa läkemedel eller gå till en annan läkare för ett andra utlåtande.
  3. Steroider kan administreras genom följande metoder: genom att administrera injektioner, ta piller genom munnen eller genom tillämpning hudplåster. Vet vilken metod som är den mest lämpliga och effektiva för din speciella tillstånd.
  4. Se till att du får steroider från en kompetent och pålitlig läkare eller vårdgivare. Om en otränad person injicerar steroider till dig, kan du få infektioner och andra komplikationer, särskilt om nålen och sprutan är orent, är administrationen av läkemedlet felaktig och om läkemedlet i sig är förorenat, löpt ut eller vid fel dosering. Du kan också injiceras med ett annat läkemedel som misstas för att vara steroider.
  5. Om du ger steroider till dig själv, se till att du tränar instruktionerna från din läkare noggrant och troget. Om du tar steroider oralt se till att du tar rätt piller och att de inte har löpt ut ännu. Håll också koll på hur många piller du tar och under vilken tid. Om du söker hudfläckar, testa din hud först ta reda på om du är allergisk mot materialet i plåstret eller steroider.
  6. Fysiska biverkningar av att ta steroider allt från milda till svåra, t.ex. gå upp i vikt, akne, magont, diarré, leverskador, stroke, hjärtinfarkt, hypertoni, njursvikt, maskulinisering och oregelbunden menstruation. Gravida och ammande kvinnor inte rekommenderas att ta steroider för detta passerar genom moderkakan och går över i bröstmjölk, vilket kan skada barnet.
  7. Steroider kan påverka användaren psykologiskt. Personer som tar steroider kan uppleva ett uppsving i självförtroende när första tar drogen, men kan bli mycket aggressiv, misstänksam mot andra och impulsiv när steroider tas under längre tid.

Tar steroider kräver kunskap om läkemedlet, god förvaltning samt de effekter det kan innebära för din fysiska och psykiska hälsa. Vet allt du kan om steroider innan du använder dem.

Hur du tar steroider säkert. Vet allt du kan om steroider.
Hur du tar steroider säkert. Vet allt du kan om steroider.