E2k

Hur kan man förhindra barn melanom

Melanom kan slå vuxna och barn med ungefär samma intensitet och svårighetsgrad. Eftersom barnens hud är känsligare i förhållande till en vuxen hud, är de större risk. Pediatric melanom faktiskt blivit mer och mer vanligt som dagarna går förbi, vad med solen blir varmare och varmare. Det värsta med det är att om den inte behandlas, kan melanom lätt utvecklas till allvarliga hudcancer senare. Nu du verkligen inte vill att dina barn lider så där, eller hur? Med detta i åtanke, kommer du definitivt att känna de mest effektiva sätten att skydda dina barn från melanom. Tja, här är några praktiska tips att tänka på.

Hur kan man förhindra barn melanom. Shade är alltid bättre.
Hur kan man förhindra barn melanom. Shade är alltid bättre.
  • Shade är alltid bättre. Även om det rekommenderas starkt att få dina barn och spädbarn i solen under morgonen, särskilt mellan 6 till 08:00 dagligen föreslås även att du får dem i skuggan efter det. Detta beror på att solen angriper huden bäst på runt 10:00 till 03:00. Det är där de UV-strålar intensifieras. Med det sagt, se till att hålla dina barn i skuggan under den tiden. Begränsa sin exponering för solen. Utökad exponering under den tidsram kan öka chanserna att få melanom.
  • Montera dem med skyddskläder. I det fall att de inte kan undgå exponering för solen, har dem skyddskläder. En mössa, ett par nyanser, en långärmad T och långa byxor kommer definitivt att göra fint. Se till att dessa plagg och accessoarer är gjorda med kvalitet material som förhindrar värmen från solen från att klämma igenom.
  • Blockera solen. Utöver skyddskläder, bör du ansöka solskyddsmedel eller solskydd till ditt barns exponerad hud. Nu, om du är på stranden, är ett tjockt lager av sol block på varje del av barnets kropp som utsätts ett måste. Detta kommer att skydda honom mot solen under längre perioder. Se till att använda ett solskyddsmedel eller solskyddskräm produkt som innehåller maximal UVB och UVA-skydd.
  • Hydrate dina barn. Även med skyddskläder eller ett tjockt lager solskyddskräm, kommer dina barn fortfarande bara har en minut lager av skydd. Du kan faktiskt komplettera skyddet genom att öka fukten i huden. Detta innebär att man har dem dricka massor av vatten varje dag, särskilt när de är i solen hela tiden. Detta kommer att rehydrera kroppen inklusive deras hudceller. Vattnet hjälper kämpa de skadliga effekterna av solen.
  • Konsultera en läkare. Detta bör göras regelbundet. Pediatric melanom normalt ser annorlunda vuxen melanom. Därför, om du är osäker på vad är på ditt barns hud, kommer läkaren att vara den person som kan ta reda på åt dig. Dessutom, genom att ditt barn till läkare regelbundet, kommer du att kunna behandla de tidiga symtom innan det blir värre.

Pediatric melanom är inte ärftlig

Pediatric melanom är inte ärftlig. Det föds ur miljön, särskilt på grund av solen. Så om du verkligen fundera på det, är det bästa sättet att förhindra det genom att lära dina barn att frukta solen.