E2k

Hur man använder örter och kosttillskott för att bekämpa Alzheimers

Endast ett fåtal år sedan "Alzheimers sjukdom" var en catch-all diagnos tillämpas på alla som har betydande försämring på grund av minnesförlust, personlighetsförändringar och förlust av normal funktion. Idag, tack vare en bättre förståelse av denna förödande sjukdom, även icke-specialiserade läkare kan diagnostisera Alzheimers sjukdom med en noggrannhet rating närmar 90 procent.

Om du har nyligen diagnostiserats med Alzheimers sjukdom, eller om du tar hand om någon som har, finns det ett antal av växtbaserade produkter och kosttillskott som visar stort löfte i kampen för en bättre livskvalitet för patienter med Alzheimers sjukdom. De tre mest lovande örter och näringstillskott för Alzheimers sjukdom är:

  1. Ginkgo biloba. Även om vissa av de studier tittar på Ginkgo biloba och Alzheimers har kritiserats för sin storlek eller design, flera trovärdiga studier har funnit Ginkgo biloba, som ofta kallas precis som "ginkgo," både säkra och effektiva för demens som ofta följer Alzheimers sjukdom. Arbetar främst genom att öka blodflödet till hjärnan, är Ginkgo biloba tolereras väl av de flesta patienter med Alzheimers sjukdom, och i kliniska studier, fungerar lika bra som vissa receptbelagda läkemedel. Taken främst i form av utdrag, är ginkgo vanligtvis tas 40 till 80 mg doser två eller tre gånger om dagen.
    Hur man använder örter och kosttillskott för att bekämpa alzheimers. Ginkgo biloba.
    Hur man använder örter och kosttillskott för att bekämpa alzheimers. Ginkgo biloba.
  2. Huperzin en. Kända botaniskt som Huperzia serrata ger kinesiska klubben Moss oss ett derivat som kallas huperzin A. De flesta studier av huperzin A har genomförts i Kina, men i 2004 National Institute on Aging började titta på huperzin potential för patienter med Alzheimers sjukdom som anses ha milda till måttliga formerna av sjukdomen. Studier tittar på huperzin A för Alzheimers sjukdom har normalt används doser av 200 mikrogram dagligen.

    Omega-3-fettsyror. Hittills

  3. Omega-3-fettsyror. Hittills, de flesta av studierna titta på omega-3-fettsyror har varit för små för att övertyga läkare att rekommendera omega-3-tillskott rutinmässigt, men resultaten har varit lovande. Omega-3-fettsyror länge varit känt för sina anti-inflammatoriska egenskaper, och det är just denna förmåga att minska inflammation som kan vara deras "största gåva till dem som lider av Alzheimers sjukdom. Det finns också växande forskning tyder på att omega-3-tillskott kan vara till hjälp i kampen mot depression som ofta följer Alzheimers sjukdom.

Tyvärr har två allmänt bjudet tillskott levde inte upp till förväntningarna. Korall kalcium var en gång tungt marknadsförs som både en behandling för Alzheimers sjukdom och förebyggande, men 2003 ingav Federal Trade Commission, som arbetar med Food and Drug Administration, formella klagomål mot flera distributörer korall kalcium citerar en brist på vetenskapliga bevis. Medan korall kalcium anses vara säkert för de flesta människor finns det ingen trovärdig vetenskapliga bevis som stöder kalcium använder korall för antingen förebyggande eller behandling av Alzheimers.

Omega-3-fettsyror. hittills. Huperzin en.
Omega-3-fettsyror. hittills. Huperzin en.

En annan tillägg som ofta nämns som en möjlig förebyggande för Alzheimers sjukdom är coenzym Q10. Förekommer naturligt i kroppen, är coenzym Q10 en antioxidant som behövs för normal cell funktion. Tyvärr stödjer ingen trovärdig vetenskapliga bevis användning av coenzym Q10 eller dess derivat för Alzheimers sjukdom.

Om du vill veta mer om hur du använder örter och kosttillskott i kampen mot Alzheimers sjukdom, tala med din läkare. Det är viktigt att komma ihåg att örter och kosttillskott kan interagera med receptbelagda läkemedel du eller din älskade en kanske redan tar. Innan ett naturläkemedel eller komplettera regim för behandling av Alzheimers sjukdom, tala med din primära vårdgivare för mer information om örter och kosttillskott som är mest lämplig för dig eller din älskade en.