E2k

Hur man behandlar genital herpes naturligt

Genital herpes är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus överförs vid sexuella aktiviteter. Om du har samlag med någon smittad av detta, det finns en stor chans att det kommer att föras vidare till dig. Sår och blåsor kommer att dyka upp på det drabbade området. Dessa orsakar klåda och irritation i infekterade personen. Det tar vanligtvis en vecka innan sår och blåsor läka. Det finns fortfarande inget botemedel mot denna sjukdom. Men det finns naturliga behandlingar som bidrar till att minska utbrott samt minska svårighetsgraden av svullnad. Innan du provar någon av dessa behandlingar, tala med din läkare om ditt tillstånd och se om du kan ta dessa naturliga behandlingar.

Här är de steg för hur man ska behandla genital herpes naturligt.

  • Håll underlivet rent och torrt. Ta ett bad med varmt vatten minst två gånger om dagen. Detta kommer att minska klådan och irritation som du känner. Använd växtbaserade tvål för att förhindra irriterande dina sår. Se till att torka underlivet ordentligt en gång gjort. Det är också bäst att gå ut på morgonen och få den nödvändiga solljus på huden i ca 20 minuter.
  • Applicera olja och spray. Applicera tea tree olja på det drabbade området innan du går till sängs. Detta är bäst för att bekämpa infektioner och ger lugnande lättnad på huden. Grapefrukt utsäde utdraget som du kan spraya på dina sår kommer också att hjälpa till att läka dem snabbare.
  • Drick saft. Morotsjuice är bäst när du har ett utbrott av genital herpes. Detta kommer att bidra till att undanröja gifter i kroppen. Toxiner kommer att förhindra sår från healing snabbt. Ta ett glas morotsjuice på varje måltid och det kommer att hjälpa till att läka sår. Kalium juice är också en stor antioxidant. Du kan ta ett glas detta varje morgon och kväll. Ingredienserna i att kalium juice är morötter, hav greener, selleri, persilja och spenat. Dessa måste Juiced tillsammans för att göra din kalium juice. Om du inte har en juicepress, kan du också köpa ren Noni juice och blanda det med vatten.
  • Titta ditt matintag. Undvik mat som är rika på arginin. Dessa kommer att bromsa läkning av dina sår. Några av dessa livsmedel är jordnötter, cashewnötter och choklad. Om du har ett utbrott, tänk på att inte ta något av dessa. Istället tar livsmedel rika på lysin. Dessa livsmedel kommer att hjälpa din kropp att få kollagen som behövs för att läka de sår snabbt. Några av de livsmedel som är rika på lysin är kyckling, ägg, fisk, kalkon, fläsk och persilja.
  • Ta kosttillskott. När utbrottet startar, ta lysin och zink tillskott samt antioxidanter för att få de nödvändiga näringsämnen som din kropp att läka sår. Det är också bäst att undvika att ta alkoholer, nikotin och koffein för att se till att din kropp får alla de näringsämnen den behöver. Olivbladsextrakt kan också styra sår och förhindra dem från att sprida sig.

Undvik sexuella aktiviteter under utbrottet

Hur man behandlar genital herpes naturligt. Håll underlivet rent och torrt.
Hur man behandlar genital herpes naturligt. Håll underlivet rent och torrt.

Undvik sexuella aktiviteter under utbrottet. Detta för att undvika irriterande sår och blåsor och förhindra viruset från att infektera din partner. Gör så här först efter samråd med din läkare.