E2k

Hur man identifierar symtom på plötslig minnesförlust

Minnesförlust är en mycket fruktad tillstånd som kan hända vem som helst

Minnesförlust är en mycket fruktad tillstånd som kan hända vem som helst. Det kan inträffa i ett ögonblick och kan utvinnas ur efter en kort stund, men i vissa fall, tar återhämtningen längre tid och stela klinisk intervention måste sökas. Graden av återhämtning beror på typ, karaktär och orsaken till minnesförlust.

Följande kan orsaka minnesförlust:

Hur man identifierar symtom på plötslig minnesförlust. Tappade blodsockernivå.
Hur man identifierar symtom på plötslig minnesförlust. Tappade blodsockernivå.
 • Kroniska sjukdomar. Personer som lider av diabetes, hypotyreos, hypertoni och cancer kommer mer sannolikt att gå igenom minnesförlust. Cancer drabbade patienter, till exempel, samtidigt som genomgår kemoterapi, kan förlora sitt minne vid någon tidpunkt.
 • Ålderdom. Depression sätter ofta in som en person åldrar. När man är deprimerad, är hans kropp utsätts för kemisk obalans som kan bidra till glömska.
 • Minskat blod och syretillförseln i hjärnan. Förhållanden som stroke, hjärtinfarkt, allvarlig skallskada och kvävning är starka faktorer som orsakar plötslig minnesförlust pga minskad blodtillförsel och syre till hjärnan.
 • Tappade blodsockernivå. Nervceller behöva glukos för att upprätthålla energi. Om det är låg glukostillförseln i nerverna, kommer de att krympa och inte fungerar.
 • Stress och överbelastning av mentala uppgifter. Människor som överansträngning sig vanligtvis lider bränna ut vilket resulterar i sluddrigt eller total förlust av minne.
 • Infektioner i nervsystemet, vilket orsakar hjärninflammation.
 • Svår trauma. Hjärnan har en försvarsmekanism som stängs av när en person upplever svår känslomässiga trauman. Detta kallas dissociativa amnesi där hjärnan frånträder medvetet minne.
 • Minskade nivåer av östrogen i kvinnor. Minskad mental funktion resulterar i minnesförlust inträffar oftast till kvinnor de i postmenopausal skede, eftersom deras östrogen utbudet dramatiskt faller.

Symtom på plötslig minnesförlust varierar beroende på dess bakomliggande orsaker. Här är de vanligaste symptomen:

 1. Oförmåga att fokusera eller koncentrera sig. Detta kan leda till sämre prestanda i arbetsuppgifter och agitation samtidigt försöker avsluta oavsett typ av arbete.
 2. Sömnlöshet, förvirring och desorientering. Som en konsekvens av minnesförlust, upplevelser en person som förväxlas med enkla vardagliga frågor som rutiner och fysiska arrangemang föremål i hemmet eller arbetsplatsen. Han kan också gå vilse i massorna och kanske inte vet vilka tåg eller buss för att åka hem eller inte kan hitta sin bil på parkeringen.
 3. Kramper, spasmer eller kramper.
 4. Försämrad motorik. Minnesförlust kan åtföljas av slam tal och brist på rörelse samordning. Detta gäller alldeles särskilt för stroke och hjärtpatienter attack.
 5. Förlust av matematiska färdigheter. Den person som lider av minnesförlust kan också glömma grundläggande matematiska procedurer såsom addition, subtraktion, multiplikation och division.
 6. Problem i att lära sig nya saker eller behålla ny information.
 7. Underlåtenhet att känna igen människor, minnas tidigare händelser och platser. Å andra sidan kan personer som lider av minnesförlust komma in minnet förfalskning. Eftersom deras långtidsminne inte går bra, de försöker uppfinna eller göra upp historier eller minnen som verkligen inte hända eller existerar.
 8. Andra symtom som bröstsmärta, feber, försvagade ben och minskad vakenhet som kan resultera i ett tillstånd av medvetslöshet eller koma.
Minnesförlust är en mycket fruktad tillstånd som kan hända vem som helst. Sömnlöshet, förvirring och desorientering.
Minnesförlust är en mycket fruktad tillstånd som kan hända vem som helst. Sömnlöshet, förvirring och desorientering.

Plötslig minnesförlust är generellt övergående och kan behandlas så länge det gick till omedelbart. Så om du tror att du får problem med minnet, kontakta en läkare på en gång så att han kan bedöma ditt tillstånd och rekommenderar den nödvändiga behandlingen.