E2k

Hur man kan behandla en medveten kvävning offer

Om du är närvarande när någon satt i halsen, måste du agera snabbt innan han eller hon förlorar medvetandet. Det finns bara några dyrbara minuter från gång någon börjar kvävning där för att rädda sitt liv. Utbilda dig själv om hur man behandlar en medveten kvävning offer så att du kommer alltid vara beredd att hjälpa en kvävande offret i en nödsituation.

Steg 1

Leta efter kvävning tecken. Om någon satt i halsen, det finns några sätt att berätta. Först av allt, kommer den personen förmodligen att hålla hennes hals med båda händerna. Detta indikerar att det finns sannolikt en blockering av något slag i halsen, stoppa henne från att andas. Hon skulle kunna göra ett högfrekvent väsande ljud när hon kippar efter luft. En medveten kvävning offret definitivt inte kommer att kunna tala eller andas ordentligt, och hosta kommer också vara omöjligt.

Steg 2

Hur man kan behandla en medveten kvävning offer. Leta efter kvävning tecken.
Hur man kan behandla en medveten kvävning offer. Leta efter kvävning tecken.

Få kvävning offret att stå upp. När du har bestämt att du är i själva verket handlar om en medveten kvävning offer, behandla situationen som en nödsituation och agera snabbt. Få någon annan att ringa för professionell hjälp (ambulanspersonal). Under tiden, börja behandla kvävning offret själv. Har stå upp henne. Och sedan positionera dig direkt bakom henne. (Du förbereder för att göra Heimlich manöver för att lossa bit mat).

Steg 3

Lägg vantarna på plats. När du står bakom kvävning offret, ta armarna runt hennes front. Gör en näve med en av dina händer och sedan ta tag i handleden på den handen med den andra handen.

Steg 4

Börja med att sticka uppåt. Med kramar / kramade grepp om kvävning offret, kommer du nu att försöka rubba bit mat som fastnat i halsen. Placera din knytnäve strax under hennes bröstkorg, så att tummen av handen som är i en knytnäve sitter nästan i hennes navel. Sedan stack din näve inåt och upp till kvävning offrets bröstkorg. Detta bör vara en snabb, avsiktlig rörelse. Oroa dig inte för att skada offret eller blåmärken hennes revben. Hon ska bara vara tacksamma för att hon ska kunna andas igen, och hon ska återhämta sig från vad lite blåmärken din stack inte orsaken.

Få kvävning offret att stå upp. Lägg vantarna på plats.
Få kvävning offret att stå upp. Lägg vantarna på plats.

Fortsätt att göra dessa tryckorganets rörelser snabbt, i snabb följd, så länge som det tar. Sluta inte förrän maten faller ur offrets mun och du hör henne kippa efter andan. När detta händer, styra kvävning offret att sitta eller ligga ner i en bekväm position tills en läkare kan bedöma henne och behandla henne om det behövs.


(OBS: Dessa instruktioner är inte avsedda för att behandla en kvävning bebis Spädbarn har mycket mer ömma revben och kräver en annan strategi när kvävning lägga barnet på magen på din hand, och möter huvudet något nedåt sedan, med hjälp av handflatan... i din hand, medvetet slog henne tillbaka, mittemot där hennes matstrupe är. Push handen något uppåt när du träffar henne tillbaka. Fortsätt att göra detta tills maten rubbas.) Rätt träning rekommenderas för alla som kan behöva behandla en medveten kvävning bebis, barn eller vuxen.