E2k

Hur man klär sig för pilates

Först av allt

Först av allt, vad är pilates? Pilates är en fysisk kondition som utvecklats i Tyskland av Joseph Pilates, som bygger på principerna om aerobics och yoga. Det har varit allmänt praktiseras av dansare redan innan den uppnått popularitet i slutet av 1990-talet. Det centrala målet för Pilates är att skapa en sådan förening av kropp och själ så att kroppen flyttas automatiskt med nåd och balans även genom att bara minimalt ingrepp sinnet. För att nå framgång i Pilates, måste man observera följande principer: koncentration, muskelkontroll, precision, flöde eller effektivitet rörlighet, flexibilitet och god andning.

Hur man klär sig för pilates. Leta efter rätt material.
Hur man klär sig för pilates. Leta efter rätt material.

Med alla dessa principer i åtanke kanske du inser att lära Pilates kan ta arbete, särskilt i början. Det är därför det är mycket viktigt att man verkligen är beredd att lära sig att träna Pilates. Och en betydande faktor är att ha rätt klädsel.

Om du tittar på att öva pilates, här är några tips om hur man klä sig korrekt för det:

  • Leta efter rätt material. Som Pilates består av mycket stretching och kroppsrörelse, skulle du måste se till att du skulle vara klädd för flexibilitet och komfort. Välj kläder som består av en kombination av bomull, elastan och nylon. Detta kommer att hjälpa till att hålla kroppen sval och skulle göra det möjligt att du bekvämt sträcka och flytta runt. Också vara medveten om att Pilates skulle få dig att svettas mycket, så se till att dina kläder inte fälla i värme och skulle ge huden andas.
  • Köp rätt storlek. Din Pilates klädsel bör inte vara lös eftersom det kan visa sig vara obekväma och skulle orsaka hinder för din rörelse. Samtidigt bör det inte vara för hårt eller bromsande heller. Ett tips när du väljer en lämplig Pilates outfit är att sträcka på armar och ben till full längd, böj kroppen och gör stora, breda rörelser. Om du känner dig bekväm att göra dessa rörelser så är det nog rätt outfit för dig.
  • Känna till kläder reglerna. Liksom balett, har Pilates vissa kläder regler. Dessa inkluderar att hålla ditt hår bunden tillbaka, avstå från att bära parfym och starka deodoranter (för att undvika störande de andra medlemmarna i din klass eller ens att utlösa allergi attacker) och avstår från att bära smycken. Det viktigaste regeln här är att minimera tillbehör som inte behövs och som kan hindra dig från att gå bekvämt.
  • Raid din garderob för lämpliga kläder som du kanske redan har. En typisk garderob har vanligtvis en lämplig Pilates outfit. Bara sätta på vissa träningskläder eller något loungewear som du redan har och sedan prova på för komfort och flexibilitet. Poängen här är att du inte behöver spendera stora pengar på en outfit när du redan har en acceptabel en redan.
  • Fråga rekommendationer från din instruktör. Innan lektionen börjar, be din instruktör för sina egna specifikationer och rekommendationer. Om du avsikt att köpa en ny outfit för Pilates klassen och sedan fråga din instruktör vilka särskilda märken han skulle rekommendera. Du kan också titta på make-up av klassen, om du är kvinna och det finns massor av män i närvaro sedan om du bara kan överväga några mindre stram eller mindre avslöjande kläder (om du är av den disposition).
Känna till kläder reglerna. Raid din garderob för lämpliga kläder som du kanske redan har.
Känna till kläder reglerna. Raid din garderob för lämpliga kläder som du kanske redan har.

Planera din Pilates outfit är bara första steget, förhoppningsvis skulle följa upp i en givande Pilates erfarenhet.