E2k

Hur man undviker mögel och mjölk allergier

Tänk dig att ha en gourmetmiddag i en av de nyaste Topplista restauranger i staden. Halvvägs genom att äta din härliga sallad du startar klåda och hudutslag. Nästa sak du vet att du väsande som en hyena. Den skyldige? Din salladsdressing med spår av vinäger och gräddfil. Även symptom på mögel och mjölkallergi skiljer sig från en person till den andra, det är en fortfarande en eländig och obekvämt uppger att ingen någonsin kommer att välja att vara i. När det gäller att hantera mögel och mjölk allergier är det bäst att hålla i emot det gamla ordspråket som säger ett uns av förebyggande är bättre än ett halvt kilo bota. Här är några sätt att hjälpa dig med din kamp med mögel och mjölk allergier.

  • Undvik mat allergi utlöser. Dessa är livsmedel som innehåller både svampar och mjölkprodukter. Dessa inkluderar vissa ostar, gräddfil och kärnmjölk samt vissa deli kött och surkål. Håll dig borta från jäst mat eller dryck som vin och öl eller livsmedel som innehåller ättika eller dränkts i den. Det är oliver, pickles, kapris, ketchup och salladsdressing. Undvik bröd innehåller stora mängder jäst, som pumpernickel och surdeg bröd.
  • Läs livsmedelsmärkningen att säkerställa att det inte finns några mjölkprodukter i dem. Se upp för orden kasein, mjölktorrsubstans, natriumkaseinat, natrium laktylat eller laktos och ett ord som börjar med "Lact." Köp inte livsmedel med dessa ingredienser.
  • Mögel-bevis ditt hem. Filtrera luften. Täck alla ventiler luftkonditioneringssystem som cheesecloth för filtrering pollen. Använd HEPA eller högeffektiv partiklar luftfilter. Du kan också använda en luftfuktare för att styra inomhus fukt och hålla temperaturen under 50 grader för att se till att huset är väl ventilerat och förhindra rum från lukta mögelväxt och smaklös. Använd ett rengöringsmedel och vatten för att förhindra mögelbildning i ditt hus. Hitta och åtgärda vattenläckage. Kasta skräp och överflödigt lagrade råvaror. Rengöra och underhålla hemmet regelbundet.
  • Skydd. Om du råkar ha mögel allergier, försök att ha någon annan göra själva mögel avlägsnande. Men om du har något annat val än att göra det själv, bära skyddande redskap som en ansiktsmask, skyddsglasögon och gummihandskar. Kasta rengöring verktyg du använt samt dina kläder. Använd disponibel kläder så att du inte smittar andra kläder när du tvätt det.
  • Undvik att utsättas för utomhus mögel. Stäng dina fönster när du sover för att förhindra införsel av utomhus mögelsporer i ditt hus. Om du kratta löv eller klippa gräset täcker näsan med en damm mask. Undvik utomhus när den publicerade Mögeltalet är hög. Stanna inomhus när mögel räknas tenderar att vara högst på varma, fuktiga eller fuktiga dagar.

Hur man undviker mögel och mjölk allergier. Undvik mat allergi utlöser.
Hur man undviker mögel och mjölk allergier. Undvik mat allergi utlöser.

Det är nästan omöjligt att helt undvika kontakt med mögelsporer eftersom de vanligen närvarande i de olika delar av miljön, inklusive kök, källare, badrum, trädgårdar, etc. Det kommer också att finnas tillfällen då du inte kan övervaka varenda ingrediens som går in utarbetandet av den mat du äter. Du kan fortfarande ta definitiv åtgärder för att undvika exponering för mögel och mjölkprodukter. Dessa trots allt, är men små kompromisser för att hålla andas och leva ett hälsosamt liv.