E2k

Hur man väljer glukosamin tillskott

Glukosamin är en naturlig kemikalie som finns i lederna i vår kropp

Glukosamin är en naturlig kemikalie som finns i lederna i vår kropp. Det är i grunden behövs för att reparera eventuella skador i vår brosk och leder. Artritiska människor tar vanligtvis glukosamin tillskott inte bara för gemensam reparation men också för smärtlindring. Dietary glukosamin tillskott kommer från skaldjur som krabba, hummer eller räkor. Om du är allergisk mot skaldjur, kan du överväga att ta en växtbaserad glukosamin. Tar det bara är tillräckligt men vissa studier tyder smärta och inflammation förvaltning är mest effektivt när glukosamin kombineras med kondroitin. Eftersom glukosamin används för att läka och bilda brosk, andra brosk och gemensamma sjukdomar kan också hanteras genom att ta glukosamin tillskott. Om du lider av något gemensamt sjukdomar och skulle vilja ta glukosamin tillskott, här är hur man korrekt välja vilken typ är bäst för dig.

  • Fråga din läkare. Varje logisk person begär samråd innan du tar något kosttillskott som kan påverka hans sjukdom. Samma sak här glukosamin tillskott. Eftersom läkaren är den primära person som vet allt som går med din sjukdom, är det bättre att konsultera honom först innan du tar något tillägg. Det kan orsaka negativa effekter på någon medicin eller behandling du för närvarande tar. Bättre vara säker än ledsen. Tänk på att glukosamin är bara bra för personer som lider av gemensamma sjukdomar. Om sjukdomen är någon annanstans, kommer det inte att fungera.
  • Tänk på din sjukdomshistoria. Om du har andra sjukdomar såsom diabetes eller om du är gravid, kan din läkare avråder att ta glukosamin alls. Glukosamin kan påverka insulinnivåerna och dess effekt på graviditet är okänd. Var försiktig.
  • Granska din allergi historia. Vissa märken av glukosamin tillskott har lagt ingredienser som kan orsaka överkänslighetsreaktioner. Kom ihåg att alltid kontrollera märkningen och rådgöra med din läkare om märket av glukosamin du vill ta.
  • Välj rätt märke. Endast säkra läkemedel och kosttillskott är godkända av Europa farmakopén (USP). Leta efter USP sigill på flaskan innan du köper den.
  • D ecide en lämplig form av tillägg. Glukosamin tillskott finns i tablett, kapsel, eller i sockerlag form. Välj lämplig form för dig eller rådgöra med din läkare.
  • Överväga att ta kombinerade tillskott. Flesta glukosamin tillskott kombineras med antingen kondroitin eller MSM (Methylsulfonylmethane). Dessa tillsatser sägs öka den anti-inflammatoriska effekten av glukosamin. De flesta människor med måttlig till svår artros ta kombination tillägg för smärtlindring. Även dessa kombinerade läkemedel är oftast billigare än de rena dem eftersom dosen är mindre.
  • Beräkna din vikt. Doseringen av glukosamin tillskott oftast beror på din vikt. Men de flesta läkare ordinera 1500 mg per dag. Detta kan komma att ändras under loppet av din behandling beroende på hur du svarar på medicineringen. Om du är osäker, kontakta din läkare.
  • Övervaka ditt tillstånd i tre månader. Inte alla människor svarar bra på glukosamin behandling. Om du inte ser någon förbättring under tre månader, därefter sluta ta det. Du kommer bara slösa pengar.

Hur man väljer glukosamin tillskott. Tänk på din sjukdomshistoria.
Hur man väljer glukosamin tillskott. Tänk på din sjukdomshistoria.

Även om glukosamin tillskott sägs vara naturligt, det finns alltid en möjlighet att det inte kommer att fungera eller orsaka skada. Alla kroppar är unikt fast, så alltid komma ihåg att först rådgöra med din läkare.