E2k

Hur vet jag om ett barn har dyskalkyli

Dyskalkyli är en utvecklingsstörning som påverkar individens matematiska färdigheter. Det är ett mindre känt inlärningssvårigheter så siffror på antalet diagnostiserade de är svåra att bedöma. Den orsakas av problem i samband med visuell bearbetning färdigheter, vilket gör det svårt att visualisera siffror.

Hur vet jag om ett barn har dyskalkyli. Kontrollera ditt barns organisationsförmåga.
Hur vet jag om ett barn har dyskalkyli. Kontrollera ditt barns organisationsförmåga.

Det finns symptom matematiklärare och föräldrar kan hålla utkik efter för att kunna hänvisa barnet till en specialist. Här är hur man vet om ett barn har dyskalkyli.

Kontrollera ditt barns organisationsförmåga. Barn med Dyskalkyli verkar ofta ha en rörig plats. Han kanske inte kan rada upp saker sekvensering saker. matematiska papper kan verka oorganiserad eller kladdigt. Hur är ditt barns rumsliga relationer färdigheter? Kan han hitta lätt saker? Har han en bra känsla av riktning? Kan han hitta lätt objekt på en karta, klocka eller andra saker som kräver att han ska ha en känsla av ordning och visualisera saker? Kan han hålla reda på poäng för spel eller kan han komma ihåg vems tur det är att spela?

Hur ditt barns matematiska kvaliteter? Om ditt barn ständigt har dåliga betyg i matematik, kan det vara en indikator på att ditt barn har en matte inlärningssvårigheter. Ompröva sitt arbete och se hur han skriver siffrorna. Finns det fel på hans blad som kunde ha lätt varit förebyggas eller alldeles uppenbart? Om ditt barn har svårt att addition, subtraktion, multiplikation och division siffror, kan det finnas ett underliggande problem. Han kan inte göra bra med problemlösning matematik frågor heller.

Det finns hjälp för dem som diagnostiserats med denna sjukdom. Hur ditt barns matematiska kvaliteter?
Det finns hjälp för dem som diagnostiserats med denna sjukdom. Hur ditt barns matematiska kvaliteter?

Observera hur ditt barn skriver siffror. Har skriver ditt barn sina siffror baklänges? Har blanda ditt barn upp liknande snygga siffror, till exempel att skriva 3 istället för 8 eller 9 för 6 eller 7?

Kan han säga tiden? Vara andra klass, bör ditt barn kunna berätta tid. Men om ditt barn fortfarande har svårt att berätta tid, även från en digital klocka, han är min ha dyskalkyli. Siffror kan visas bakåt för honom och inte vettigt när han ser det, gör honom oförmögen att tala om tid. se om ditt barn kan hålla koll på hans schema och har en känsla av tid.

Kan han använda en miniräknare? Även med hjälp av en miniräknare, är ditt barn fortfarande inte kan lösa matematiska ekvationer? Kan han trycker på rätt rätt nummer som ställs på honom? Om ditt barn har dyskalkyli försöka låta honom använda en miniräknare med stora antal knappsatser på den.

Prata med din barnläkare. Om du har frågor om ditt barns matematik prestanda eller du eller din lärare misstänker att det är en lärande sjukdom, sedan diskutera situationen med barnläkare. Den tidigare dyskalkyli diagnostiseras, kan den tidigare hjälpen ges. Det kommer också att lindra de flesta frustrationer med skolgång om sjukdomen när funktionshindret bestäms. Den barnläkare kommer att kunna hänvisa dig till en specialist som kan korrekt diagnostisera sjukdomen.

Läs tillgänglig information om funktionsnedsättningen. Det finns böcker, material resurs och artiklar för att hjälpa dig att lära dig mer om dyskalkyli. Gå till biblioteket och forskning, eller kolla på nätet för att få mer information så att du vet vad andra tecken att hålla utkik efter.


Det finns hjälp för dem som diagnostiserats med denna sjukdom

Det finns hjälp för dem som diagnostiserats med denna sjukdom. Det finns läromedel och några datorprogram som kan hjälpa. Dessutom kan låta läraren känner barnets inlärningssvårigheter hjälpa läraren att ändra sin undervisning sätt att hantera situationen.

Om du vill ha mer information om dyskalkyli, kolla in hemsidan på dyscalculia.org för mer information och en lista över resurser.