E2k

Så att diagnostisera en MSG allergi

Mononatriumglutamat, eller MSG, kan lägga smak till någon maträtt och är en favorit ingrediens i kinesisk matlagning. Men inte bara MSG utgöra en hälsorisk, kan det också vara en källa till allergier för många människor.

Här är några sätt att diagnostisera en MSG allergi:

Så att diagnostisera en MSG allergi. Observera att symtom på allergi.
Så att diagnostisera en MSG allergi. Observera att symtom på allergi.
 • Observera att symtom på allergi Här är några av symptomen.:
   • Stängning av halsen passage
   • Svullna läppar
   • Bryta ut i kupan
   • Domningar i munnen
   • Klåda
   • Illamående
 • Sök efter förekomst av MSG i livsmedel äts före den allergiska reaktionen. Ett lidande kan uppleva fördröjd reaktion eller reagera först när MSG uppbyggnaden i kroppen når en kritisk nivå, vilket innebär att minnas konsumeras mat för de senaste 24 timmarna eller utanför . Ring restauranger och fråga om de lagar mat med MSG. Förädlade livsmedel företag är också tillåtet att använda olika namn för MSG när den används som en ingrediens, undersöka konserver etiketter och leta efter MSG eller "texturerat vegetabiliskt protein" som en del av ingredienserna.
 • Konsumera vitamin B6. En MSG allergi kan utvecklas från en vitamin B6 brist. Efter att ha förtärt en dos av vitamin B6, ta ett prov en MSG och övervaka reaktionen. Om 48 timmar passera utan tecken på allergi, så du har bestämt källan till allergi och bör övervaka din B6 intag för att förhindra ytterligare reaktioner i framtiden.
 • Observera att en allergisk reaktion med aspartam. Aspartam är en populär konstgjort sötningsmedel som delar en liknande proteinstruktur med MSG. Det är vanligt att människor som lider en MSG allergi att ha en aspartam allergi också. Äter ett litet urval av Aspartam i pulverform och vänta 24 timmar för en allergisk reaktion. Var beredd att motverka de mer allvarliga symptom när de inträffar.
 • Skilja mellan en allergi och intolerans för MSG. Många människor har en intolerans för MSG och visar huvudvärk, illamående och lös avföring efter att ha förtärt det, även om de inte nödvändigtvis har en allergi för det. Fastställande av huruvida du har en allergi eller intolerans kommer att påverka din behandling. Oavsett om du har en eller båda villkor, bör du undvika mat blandas med MSG i framtiden.
 • Begär en prov MSG allergi administreras av din läkare. Din läkare kommer inte bara styra strukturen av testet för att göra en definitiv slutsats, men kan också minska symtomen skulle inträffa. Dessa tester kan innebära intag en liten mängd MSG eller ett hudtest som kräver sticker, skrapning eller patchning huden med ett prov. Efter att han utsätter dig för en dos av MSG, kommer han att övervaka resultaten för 48 timmar. Om inga symptom, kan han skicka hem med instruktioner för att fortsätta att övervaka dig i händelse av en eventuell fördröjd reaktion på ämnet.

När en person får diagnosen MSG allergi, bör han ta bort alla MSG från sitt hem matlagning. Han bör också begära restauranger att hålla inne användningen av MSG i de rätter som han order.