E2k

Hur att hypnotisera dig själv

Lära sig och öva själv hypnos

Det finns flera viktiga fakta att veta när man ska lära sig att hypnotisera dig själv. Även om det är möjligt för alla att lära sig hypnos, själv hypnos tekniker är något som måste praktiseras. Denna artikel kommer att guida dig genom grunderna i att lära sig själv hypnos.

 1. Börja med fakta.
  • Allt hypnos är självhypnos. Verkligen! De bästa hypnotisörer vet att de är helt enkelt dina guider till och under trance staten, så när du lär dig hypnos, blir du din egen guide.
  • Det finns en skillnad mellan hypnos och trance. Hypnos är handlingen att leda dig själv eller någon annan i trance. Trance är ett förändrat sinnestillstånd och vad vi kommer att lära lite mer om här.
  • Du har varit i trance! Tja, förmodligen inte detta ögonblick - men om du tror att du aldrig har varit i trance innan, tänk om. Inblandad i en bra bok eller film, dagdrömma om en trevlig upplevelse eller ibland bara titta på tv, mest troligt att du har varit i trance och inte ens inse det. Förvånad? De flesta människor är. Det eftersom de flesta människor tror fortfarande att hypnos är något som är gjort för människor som det har varit porträtteras i några gamla (och ganska hemskt) filmer.
  • "Hypnos" är gud sömn. När människor först upptäckte att transtillstånd formellt kunde uppnås, var de fortfarande inte säker på vad det var. De visste inte heller varför hypnos tekniker och procedurer som de använde fungerade. Eftersom de flesta personer i trance blunda och bli mycket stilla, verkar det som om de sover. Hypnos är ett ord som härstammar från namnet på den grekiska guden av sömn, "Hypnos". Även om det är en missvisande, det har fastnat och är en källa till fortsatt missuppfattningar om hypnos och trance. En kunnig hypnotisör kommer att se att du inte glider av för att sova under trance arbete. När du hypnotisera dig själv , om du är i behov av en bra snooze är det bäst att träna själv hypnos någon annan gång. Du kommer att göra mentalt arbete. Avkoppling, fördjupning, förslag och varna ta fokus, och du kan inte förbli fokuserad när du sover.
  • Andra missuppfattningar. Vissa människor är rädda att de kommer att få "fastnar" i trans, speciellt när man gör själv hypnos. Du kan bli bekväm nog i din egen trance som du väljer att ignorera minimala avbrott, men du kommer alltid att vara uppmärksam om du behöver vara. Du har kontroll över din egen sinnesstämning. Andra människor är rädda att de kommer att göra eller säga något som är helt olämpligt eller helt mot deras medvetna kontroll eller önskemål. Sanningen är, du kommer inte göra något under "hypnotisk påverkan" som är helt mot din vilja eller önskemål. Det är en anledning till att du kommer att vara frasering de förslag du gör dig själv mycket noggrant. Du vill ge dig själv all anledning att agera på de ändringar du vill när du varna från trance.
  • Du är mer öppna för förslag i trance. Processen för induktion och fördjupning under hypnos hjälper dig att avsätta den kritiska filtret i ditt medvetande. När det sker, har du direkt kommunikation med ditt undermedvetna. Det är viktigt eftersom få ditt undermedvetna att acceptera och gå med på de ändringar du vill göra är vad det handlar om. När ditt undermedvetna är ombord med en idé, är det mycket lättare att agera på förändringar i ditt dagliga liv.
  • Hur det är. De flesta människor vill veta vad det kommer att "känna" som om de aldrig har formellt hypnotiserad. Det kan vara olika för varje individ, men nästan alla rapporter om att det känns bra och är en underbar, mycket trevlig upplevelse. Om du någonsin har varit i den "i-mellan" plats som du vaknar från en god natts sömn, kan du ha en idé om hur det känns att vara i trance. I detta tillstånd, är du medveten om din egen inre dialog och förnimmelser. Du är lugn och bekväma och du brukar känna djupt avslappnad och bekväm. Det är denna "i-mellan" plats som du siktar på i självhypnos.
 2. Gör dig redo. Vissa människor upplevt med själv hypnos kan nå sin trance tillstånd på några sekunder och i de mest osannolika ställen. Börjat, kommer du vill ge dig själv den bästa möjligheten till framgång.
  • Välj en bekväm plats i välbekanta omgivningar som en fåtölj eller soffa i ditt eget hem. Du kan ligga på din säng, men om ligger på din säng gör du vill gå i vila, är det bäst att välja en annan plats.
  • Välj din "bästa" tiden på dagen. Med andra ord, om du är en "morgon person" planera din självhypnos session för tidigt på dagen.
  • Tillåt dig själv gott om tid. Helt och hållet och möjliggör en utmärkande erfarenhet bör själv hypnos session tar ca 30 till 60 minuter.
  • Avbrott kan bryta din koncentration, så kom ihåg att stänga av telefonen, TV, radio, personsökare eller annat som kan vara en distraktion.
 3. Nu "bara göra det!" Liksom kommersiella säger. Och naturligtvis, som allt annat, ju mer du gör det, desto lättare blir det. När du har valt tid och plats och minskade risken för distraktioner, gå vidare och koppla av.
 4. Progressiv avslappning. Avkoppling är en hälsomässig fördel liksom en av de vanligaste och enklaste sätten att flytta in i din egen trance tillstånd. Följ riktlinjerna nedan för att koppla successivt:
  • Från och med toppen av huvudet eller börjar med tårna, arbeta långsamt genom kroppen och slappna av det. Fokusera din uppmärksamhet på muskler, leder, senor (även ner till cellerna om du vill) och koppla dem helt.
  • Flytta långsamt. Spendera tid på de gemensamma spänningen fläckar som nacke, axlar och rygg. När du gör det kommer du att märka din känsla av lugn och ro blir mer och mer djupgående.
  • Andas lätt och naturligt. Om du befinner dig oroa processen eller om du gör det "rätt" ta en minut att ta några långsamma djupa andetag. Det kommer att sakta ner dig och hjälper dig att fokusera på avslappning och inte processen.
  • När du närmar dig slutet av din progressiv avslappning, kommer du att märka en ny lugn och centrerad kvalitet till dina tankar. Du kan också märka hur tyst och stilla din kropp är när dina tankar är fortfarande mycket fokuserad.
  • Gör en mer långsam svep av kroppen från topp till tå för att avgöra om det finns några små fickor av täthet som du kan ha förbisett. Om du hittar några områden som är fortfarande lite spänd, koppla dem nu.
  • När du känner dig helt, djupt avslappnad och bekväm från topp till tå (eller tår till huvudet beroende på riktningen av din progression), ta en stund att njuta av dig själv innan du går vidare för att fördjupa din trance.
 5. Fördjupning. Och ja, är du förmodligen redan är i en lätt trance bara genom att göra detta progressiv avslappning. Som namnet antyder kommer fördjupa hjälper dig att förbättra din trance tillstånd. Det finns många metoder för att fördjupa. De flesta använder visualisering och någon form av ordnad rörelse nedåt för att cue dina tankar ytterligare inåt i din trance.
  • Du kan föreställa en trappa eller vidta åtgärder ner mot en trevlig plats som du bilden i ditt sinne. Vissa människor tycker om att föreställa väg mot en vacker strand och räkna stegen på en väg mot det i deras sinnen.
  • Målet är att tillåta dig själv att bli ännu mer avslappnad, så att din hjärna blir så bekväm som kroppen nu. Helt enkelt berätta för dig själv att med varje trappa eller steg eller nummer som du räkna ner, kommer du att bli mer och mer avslappnad, så att när du kommer till nummer ett, kommer du djupt i trance. Vilket leder oss till hur du intala dig saker när du är i trance, som kallas förslag.
 6. Förslag. Du kan föreslå något till dig själv. Kom ihåg, du kommer inte att hoppa upp så fort du är klar med din självhypnos och skrocka som en kyckling (om inte det var ditt mål och vad du verkligen ville åstadkomma). Du bör hålla dina mål enkelt och rimligt. Eftersom ditt undermedvetna är bara en del av helheten dig, du förmodligen redan vet det bästa sättet att övertyga dig själv att börja agera på de ändringar som du verkligen vill. Oavsett dina mål är, kommer du att utföra dem mycket lättare genom att styra förslag till ditt undermedvetna när du är i trans med korta positiva uttalanden. Du bör också tala med dig själv i första person med "jag" istället för "du" när du påminna dig själv att komma igång med den nya projekt. (Se "Snabbtips" för ett bra tips.) När du är klar med dina förslag, är det dags att varna från din trance.
 7. Varningar. Varningar kan vara så enkelt som "vakna upp" när du är klar. De flesta människor som en gradvis larm och använda denna tid att linda upp saker genom att ge sig några avslutande förslag. Du kan föreslå dig själv att ju mer du tränar din självhypnos, desto lättare kommer att få. Du kan göra en kort genomgång av de förslag du redan har gjort och berätta för dig själv att du är redo att agera på dem när du alert. Du kan också ge dig själv en liten behandla och en stor uppsving för dagen genom att antyda att när du flyttar tillbaka mot fullt vaken vakenhet, kommer du att känna dig mer och mer utvilad, föryngrad och riktigt bra med varje nummer som du räkna upp. Komplettera din uppmärksamma genom att räkna 5-1 eller helt enkelt öppna ögonen.
Hur att hypnotisera dig själv. Nu "bara göra det!".
Hur att hypnotisera dig själv. Nu "bara göra det!".

Det var allt. Du har hypnotiserade själv. Ju mer du gör det, desto lättare blir det, och du har nu ett underbart verktyg för att göra de ändringar du vill. Gå vidare och upptäck möjligheterna.

CJ Winfrey, C.Ht.~ ~ Som en människa tänker inom sig, så han är. ~ ~

Medlem:
Nationella Guild of Hypnotisörer
Europeiska Board of Hypnoterapi
Europeisk allians Hypnotisörer