E2k

Hur man behandlar buk - och ryggsmärtor med akupunktur

Akupunktur är en alternativ orientalisk medicin teknik gjort genom att sätta tunna nålar i specifika delar av kroppen för att lindra spänningar eller för andra terapeutiska syften. Det är en form av vård visat sig förbättra det allmänna tillståndet av att vara genom talrika målpunkter i människokroppen. Det är en mycket effektiv behandling för att bekämpa stress och smärta, speciellt eftersom det riktar en viss del av kroppen. Läs vidare för att veta hur man ska behandla buk-och ryggsmärtor med akupunktur.

  1. Välj den viktigaste referenspunkten. För att lindra buksmärtor, är en referenspunkt i motorn, sensoriska område föredra. Detta är 1-centimeter vid sidan av mittpunkten av huvudets mittlinjen och sträcker sig ca 3 cm lång. För din ryggvärk kan akupunktörer välja att rikta lokala punkter men kan också prova marginella områden samt att ge snabb lindring. Vanligtvis de mest känsliga platserna är där nålar placeras. Dessa huvudsakliga referenspunkter i kinesisk medicin, bestäms och anslutna längs så kallade meridianer placerade sporadiskt längs hela kroppen.
  2. Stick in nålen. Akupunktur nålar också annars kallas trådformiga nålar, vilket innebär att de liknar en tråd eller fintrådiga på grund av deras tjocklek. Dessa nålar är så tunna att de lätt sträcks när tryck anbringas vid den övre delen, och är i allmänhet inte lika smärtsam när de sätts på den del som behandlas för akupunktur. Din akupunktör kan använda flera till dussintals nålar i taget för att ge maximal behandling. Om du väljer att göra det själv eller har en familjemedlem göra det åt dig, titta på ditt lokala apotek eller medicinska anläggningar butik för akupunktur leveranser.
  3. Rotera nålarna. Nålarna i närområdet sedan roteras av din akupunktör med en hastighet av cirka 15 gånger i cirka fem sekunder. Detta roterande verkan stimulerar "flödet av energi" tros vara styrande människokroppen. Inriktning specifika områden stimulerar detta flöde och riktar energin mot det drabbade området. För en komplett lista över tryckpunkter för att lindra vissa delar av kroppen, kan du söka på Internet eller be din akupunktör för information.
  4. Upprepa. Du skulle behöva upprepa processen att införa och rotera nålen 03:57 gånger för att ge fullständig lindring av trycket och smärtan i buken och ryggen.
  5. Se resultat. Oftare än inte, eller i två tredjedelar av fallen är resultaten syns och känns med akupunktur omedelbart.
  6. Läs mer. Om du vill lära dig mer om hur du kan behandla smärta och tryck längs kroppen, kan du välja att anmäla dig till akupunktur kurser i ditt område, eller leta efter moduler via Internet.

Vetenskapen kan fortfarande inte förklara logiken bakom akupunktur

Hur man behandlar buk - och ryggsmärtor med akupunktur. Välj den viktigaste referenspunkten.
Hur man behandlar buk - och ryggsmärtor med akupunktur. Välj den viktigaste referenspunkten.

Vetenskapen kan fortfarande inte förklara logiken bakom akupunktur. Vissa säger att placeboeffekten är det som gör akupunktur en effektiv medicinsk behandling. Oavsett förklaringen, en sak ringar sant - har akupunktur fungerar, och förespråkats av många människor i tusentals år redan.