E2k

Hur koppla ögonmusklerna i själv hypnos

Att leva i en värld där du bombarderas dagligen med otaliga stimuli är utan tvekan stressande. Av de många stimuli som inkräktar på dina fem sinnen varje dag, visuella stimuli skapar mest stress på dina ögon och sina muskler. Ögonmusklerna är offer för stor stress vardagliga inte bara på grund av nödvändigheten att använda dem dagligen eller på grund av den enorma mängd visuell information utifrån, men också på grund av ögonmusklerna "känslighet för stress. Lika lätt som du kan betona ögat muskler, så att du slappna enkelt dem. Ett sätt att slappna av ögonmusklerna är att utföra självhypnos eller övningar självsuggestion. Self-hypnos är lätt att administrera och kan också hjälpa dig att slappna andra delar av kroppen. Läs vidare för steg om hur man slappna av ögonmusklerna i självhypnos.

Hur koppla ögonmusklerna i själv hypnos. Utför proceduren där du inte kommer att avbrytas.
Hur koppla ögonmusklerna i själv hypnos. Utför proceduren där du inte kommer att avbrytas.

Utför proceduren där du inte kommer att avbrytas. Lokalen bör vara mycket tyst och främjar avkoppling. Du måste uppnå singulära fokus, så det är viktigt att du bor på en plats som inte kommer att ge dig onödiga distraktioner. Många människor tycker att det är bra att spela avslappnande musik i bakgrunden. Den fredliga musik kan göra minst två saker: att hjälpa dig att slappna av ytterligare och överrösta omgivande ljud.

Sitt upprätt på en bekväm stol. Dina ögon bör stängas. Sitt upprätt med axlarna bekvämt avslappnad (inte upp). Placera dina händer och armar i en bekväm ställning och på ett sådant sätt som inte kräver att du flyttar dem. Undvik att sitta på en stol eller på ett sätt som kommer att fresta dig att sova. Du kan vila ryggen på ryggstödet, men försök att inte sloka. Håll fötterna på golvet och inte korsa benen. Om du korsar benen, kommer du begränsa cirkulationen.

Koncentrera dig på din andning. Detta är ett mycket viktigt steg eftersom det begränsar din koncentration till endast ett objekt (dvs din andning), som faktiskt är en väsentlig egenskap av hypnos. Ta djupa andetag genom näsan. Andas långsamt genom näsan. Håll ditt fokus på din andning. Efter en stund kommer du kasta din medvetenhet om allt annat i din periferi och ditt fokus kommer bara att vara på din andning. När du når detta tillstånd av enstaka koncentration eller singular fokus, är det dags att styra den till ögonmusklerna.

Sitt upprätt på en bekväm stol. Koncentrera dig på din andning.
Sitt upprätt på en bekväm stol. Koncentrera dig på din andning.

Visualisera ögat muskler. Känn stress och spänningar i ögat område. När du andas in djupt, visualisera täthet i ögat muskler. Långsamt andas ut genom näsan samtidigt visualisera täthet lossa upp varje gång du andas ut. Visualisera stress och spänningar i ögat muskler som mjukas upp med varje djup och långsam utandning. Fortsätt "utvisa" spänningen från ögat muskler medan andas in och ut. Håll ditt fokus på ögonen område så länge du vill eller tills du känner att stressen har gått bort helt. Vid denna punkt kommer du att känna tyngden i ögonen och faktiskt kan inte öppna dem lätt.

Långsamt bryta sig ut ur trance. Du kan göra detta genom att långsamt avleda fokus tillbaka till din andning. Sedan långsamt låta perifera medvetenhet (dvs din medvetenhet om din omgivning) sippra in, du kan börja med att lägga märke till musiken spelas i bakgrunden. Vissa människor kallar denna process "gå tillbaka till världen," men det är faktiskt mer som "föra tillbaka världen till din medvetenhet."

Självhypnos är ett bra sätt att slappna av ögat muskler och andra delar av kroppen. Det är lätt att utföra eftersom det inte kräver inblandning av en extern hypnotisör. Men om du aldrig har gjort självhypnos innan, måste du träna ofta så att du kan behärska förfarandet.