E2k

Hur man gör yoga

Yoga har snabbt blivit mer och mer populärt i länder runt om i världen. Yogalärare har sprida konsten i många år över kontinenterna, eftersom det är en av de äldsta formerna av meditation och motion. Det uppsving i intresset för yoga är inget annat än häpnadsväckande. Om du upptäcker att du själv har blivit nyfiken på yoga, kan du försöka ta en klass eller två.

Yoga är inte enbart en fysisk träning

Hur man gör yoga. Yoga är inte enbart en fysisk träning.
Hur man gör yoga. Yoga är inte enbart en fysisk träning.

Yoga är inte enbart en fysisk träning. Många av de ställningar som din lärare kommer att be dig att göra kommer att kräva hålla den positionen under ganska lång tid. Enligt denna typ av fysisk belastning, är det bara din mentala konditionering som hjälper se dig igenom. Så småningom praxis blir vana och du kommer då att hitta ett sätt att meditera lugnt och rofyllt. Människor som gör yoga tycker att konsten är ett effektivt sätt att gå ner i vikt, lindra stress och säkerställa allmänna välbefinnande.

Den fysiska poser i yoga är mycket lika sträckning

Den fysiska poser i yoga är mycket lika sträckning, i den meningen att de alla rinner ut i nästa position. Rörelser är mycket medvetet i yoga, och de viktigaste områden där rörelsen är koncentrerad är ryggraden och nacken områden samt ben. Stretching halsen ökar blodflödet till en persons hjärna, och KONTANTER resten av kroppen för mer fysiska aktiviteter. Stretching halsen är mycket enkel den enklaste av sträckor innebär långsamt släppa huvudet åt sidan och avkopplande nackmusklerna. Detta måste göras med ordentlig, avslappnad andning också. När du gör detta, upprepa samma övning för den andra sidan av halsen. Det är normalt att känna en spricka i nacken. Det viktiga att komma ihåg är att du inte ska tvinga en sträcka, eftersom det motverkar syftet och kan även orsaka mer skada än nytta.

Ryggraden är nästa område av koncentration. Det är viktigt att sträcka ryggen främst eftersom det fungerar som reläet för din kropp och din hjärna. Du kan enkelt sträcka på ryggraden genom att göra Cobra pose, vilket innebär liggande på magen, placera händerna på var sin sida av bröstet i en klippt vingar läge och sedan långsamt och medvetet skjuta uppåt, sträcka ut armarna helt och stretching din ryggrad. Cobra är en mycket avkopplande pose, och en som också är lätt gjort.

Den fysiska poser i yoga är mycket lika sträckning.
Den fysiska poser i yoga är mycket lika sträckning.

De slutliga områden av koncentration är benen. Ett annat enkelt sträcka kräver att du sitter upprätt i en stol, med benen utsträckta så mycket som de kan vara. När du har ställt din position, böja framåt från midjan och försöker att nå för tårna. Du kommer att känna draget i dina hamstrings, vader och lår. Denna sträcka är bra för föryngrande trötta, ömma ben genom att förbättra blodflödet till dessa områden.

Det finns många fler intressanta yogaställningar och filosofier som du kan finna intressant. Om du verkligen är intresserad av att lära den gamla konsten att yoga, gör dig själv en tjänst och ta sig tid att träffa en yogalärare för mer intensiva lektioner.