E2k

Hur man gör prenatal graviditet yoga

Håller sig i form är svår

Håller sig i form är svår, än mindre när du bär ett växande foster. Även om du aldrig har provat yoga tidigare kan en prenatal yoga gynnar både dig och ditt barn. Kända fördelar prenatal yoga är varierad och många: ökad styrka och flexibilitet, minskade ryggsmärta, minskad värk och trötthet, minskad ledsvullnad, lättare matsmältning, förbättrad emotionellt välbefinnande och en lättare förlossning.

Det säkraste sättet att börja en prenatal yoga är att hitta en lokal instruktör som undervisar en klass, särskilt för gravida kvinnor. Även om populariteten av prenatal yoga har ökat exponentiellt, du ändå inte skulle kunna hitta denna specifika klass. Om inte, berätta för din yogalärare att du är gravid och hon kommer att se till att hjälpa dig att justera så poser behövs. Om du aldrig har provat yoga innan och inte kan hitta en prenatal klass, leta efter någon klass märkt "mild" eller bra för nybörjare.

För vissa finns det inte ens yoga studios i ditt område

För vissa finns det inte ens yoga studios i ditt område. Om så är fallet, frukta inte, det finns ett antal prenatal yoga DVD där ute som erbjuder kvalitet instruktion. Att köpa en bok för att gå tillsammans med din DVD är en bra idé, men inte försöka ersätta en bok för en DVD. Videon kommer att ge dig en korrekt bild av de rörelser och positioner för varje asana (utgör). Mina rekommendationer har listats till höger om den här artikeln - gärna läsa recensioner på nätet, se om biblioteket bär dem, eller bege dig till den lokala bokhandeln och plocka upp ett exemplar till dig själv - det är en ganska givande (och små ) investeringar.

Hur man gör prenatal graviditet yoga. Din första trimestern kommer inte att vara mycket annorlunda än om du inte var gravid.
Hur man gör prenatal graviditet yoga. Din första trimestern kommer inte att vara mycket annorlunda än om du inte var gravid.

När du tränar yoga, ha bekväma, löst sittande kläder som gör det enkelt för dig att flytta även om poser. Klä sig i lager är också en bra idé som din temperatur kommer att förändras under din praktik. Sist men inte minst, behöver du en yogamatta att öva din poser på. En tjockare än vanligt matta rekommenderas för gravida kvinnor att hjälpa till att minska påverkan mellan lederna och golvet nedanför. Föreslog också är en matta som är fria från PVC, som är en välkänd kemisk irriterande. Mina rekommendationer för mattor har också noterat till höger om den här artikeln, tillsammans med DVD-skivor och böcker.

När du kommer genom din första, andra och tredje trimestern, kommer ni förmågor förändras, liksom saker du bör vara försiktig med.

  1. Din första trimestern kommer inte att vara mycket annorlunda än om du inte var gravid. Du bör se till att dricka tillräckligt med vatten, och bo i samklang med någon smärta eller obehag som du känner under din praktik. Graviditetsillamående, eller allmän illamående, troligen i första trimestern. Se till att lyssna på din kropp, om du känner illamående, ge dig själv fälla att missa en klass eller helt enkelt ta en mildare version.
  2. Genom den andra trimestern, har din graviditetsillamående passerade förmodligen och ändå magen är fortfarande inte för stor för att hindra din flexibilitet. Detta är den bästa tiden att få till en jämn vana att delta yogaklasser eller använda dina DVD-skivor för att fortsätta din praktik. På grund av din förändras ämnesomsättning, vill du se till att ha ett litet mellanmål innan du börjar din praktik, oavsett om det är på klass eller hemma.
  3. Tack vare din mage är stor, kommer din tredje trimestern innebära att justera din yoga. Försök inte att hålla utgör för länge och se till att ha minst en fot mot en vägg eller en hand på en stol för att hålla balansen. Rekvisita såsom block och remmar är ganska bra under denna tid för att upprätthålla stabiliteten i din poser.

Relaxin, ett hormon som skapas av kroppen under graviditeten, kommer att mjukna din bindväv. Detta är en bra sak för mötande barnet, men se till att inte överanstränger dig under yoga. Graviditet är inte rätt tid att sträva efter mer flexibilitet, det är en tid att koppla av och njuta, och öva prenatal yoga kan hjälpa dig att lära dig hur.