E2k

Hur du spårar kaloriförbrukning

Letar du efter ett enklare sätt att spåra din kaloriförbrukning

Letar du efter ett enklare sätt att spåra din kaloriförbrukning? Många individer som vill gå ner i vikt misslyckas när de blir tillsagda att räkna sina kalorier. Manuell räkna kalorier kan vara en mödosam uppgift. Det finns verktyg som hjälper dig hålla koll på ditt kaloriintag minus huvudvärk.

Så vad är en kalori

Så vad är en kalori? För att våra kroppar för att utföra någon aktivitet (sovande, promenader, motionera, och så vidare), behöver den energi. De livsmedel och drycker som vi äter fungerar som det bränsle som gör våra kroppar gör. En kalori är en måttenhet för energi i maten vi äter. Kalorier finns i fetter, kolhydrater, proteiner och socker. Kolhydrater och proteiner innehåller halv kvaliteter fett.

Hur du spårar kaloriförbrukning. Elektronisk spårning.
Hur du spårar kaloriförbrukning. Elektronisk spårning.

Våra kroppar har en basal kalori krav varje dag behövs för att den skall fungera och hålla våra inre organ fungerar. Intag mycket kalorier gör att kroppen att hålla dem i lager i form av fett. Kalorier blir fett när du inte tränar eller delta i aktiviteter kalorier bränner.

Innan du börjar spåra dina kalorier

Innan du börjar spåra dina kalorier, ta reda på hur många kalorier du behöver varje dag. Den amerikanska regeringens webbplats Mypyramid.gov listar de föreslagna kalori krav per gruppnivå baserat på ålder, kön och fysisk aktivitet. Online kalori spårning program kan du lägga in din viktminskning, vinst eller mål underhåll, din nuvarande vikt och nuvarande nivå av fysisk aktivitet. Baserat på denna information, kommer programmet att ge dig en rekommenderad kaloriintag per dag för att nå ditt mål.

När du vet din erforderligt antal kalorier

När du vet din erforderligt antal kalorier, starta en matdagbok. Det är där du skriver ner mat eller dryck du ta varje dag, inklusive den kvantitet. Kolla in programmet matdagbok på nätet för ett mer organiserat sätt att spåra ditt intag. Baserat på din matdagbok kan du hantera din kaloriförbrukning antingen manuellt eller elektroniskt.

Manuell spårning

Att räkna dina kalorier manuellt behöver du en källa som listar kalori räknas för olika typer av livsmedel. Det finns många böcker och källor på nätet av denna information. För varje mat eller dryck intas, skriv ner motsvarande kalori räknas i din matdagbok. I slutet av dagen, lägger den totala kalorier och jämför med din kalori mål.

Elektronisk spårning

Letar du efter ett enklare sätt att spåra din kaloriförbrukning. Så vad är en kalori.
Letar du efter ett enklare sätt att spåra din kaloriförbrukning. Så vad är en kalori.

Ett snabbare sätt att räkna kalorier är att använda en elektronisk kaloriräknare. Det finns många online kalori räknare. Vissa räknare är gratis. Andra måste köpas som kalori kung, och sedan laddas ner till din elektroniska arrangör. Kalori räknare hjälper dig att övervaka ditt kaloriintag enkelt. De har en mat databas, som uppdateras med en lista över vanliga livsmedel samt livsmedel och drycker serveras på olika restauranger. På detta sätt innan du tar en tugga av den ursprungliga glasade Krispy Kreme, vet du hur många kalorier det innehåller (cirka 200).

Om ditt mål är att gå ner i vikt

Om ditt mål är att gå ner i vikt, äta mer hälsosam mat som är låga i fett. Du kan också skapa egna kost planer för viktminskning. Någon diet plan bör innehålla motion, om du vill förlora, vinna eller helt enkelt behålla din vikt. Kom bara ihåg att rådfråga din läkare, särskilt om du har hälsoproblem.

Vikt underhåll eller viktminskning är faktiskt enkel matematik: ju fler kalorier du tar in jämfört med kalorier du bränner kommer att göra dig upp i vikt. Spårning kaloriförbrukning är mycket lättare nu med de många program som finns tillgängliga. Så nästa gång du får höra att räkna dina kalorier, inte fret, det finns ett snabbt och enkelt sätt att göra detta annars tråkiga uppgiften.