E2k

Hur man väljer rätt vikt för styrketräning

Styrketräning är övning fokuserar på att bygga muskelstyrka och massa

Styrketräning är övning fokuserar på att bygga muskelstyrka och massa, främst genom motstånd. Du kan använda olika verktyg och utrustning för resistens, inklusive vikter, maskiner, resårband, och även din egen kroppsvikt. Styrketräning kan bidra till att minska kroppsfett, men det behöver inte nödvändigtvis leda till extra muskel bulk.

I styrketräning

I styrketräning, är det viktigt att hitta rätt vikt. Användning av för mycket eller för lite vikt kommer inte att hjälpa dig att nå ditt mål med ökad styrka. Du behöver lägga lite stress på dina muskler för att göra dem starkare.

Grunderna i styrketräning

Styrketräning innebär i princip att använda vikter som är precis tillräckligt för att utmana kroppens muskler. Detta kan göras ungefär 2-3 gånger i veckan, som bör vara tillräckligt för att villkoret dina muskler, men inte nödvändigtvis göra dig bulk upp på muskelmassa.

Hur man väljer rätt vikt för styrketräning. Grunderna i styrketräning.
Hur man väljer rätt vikt för styrketräning. Grunderna i styrketräning.

Hitta rätt vikt

Utbildare använder olika tekniker för att identifiera rätt vikt bör du använda för styrketräning. En bra mätare skulle vara "tio rep"-regeln. Detta innebär att den bästa vikt för styrketräning är den vikt som du kan lyfta för 10 repetitioner, varefter du bör vara för trött för att fortsätta.

Om vikten du arbetar på får du trött också före 10 repetitioner, eller om du förlorar din goda form innan 10 reps, då vikten är för tung. Om du fortfarande bekväma efter 10 repetitioner, då är vikten för lätt.

Håll det utmanande

Efter en tid, kommer din kropp vänjer sig den vikt du använder för närvarande, och du kommer att bli bekväm med detta belopp, även förbi 10 repetitioner. Om du kan bekvämt göra 12 reps med din nuvarande vikt, så är detta ett tecken på att din styrketräning fungerar. Men om du fortsätter att arbeta på denna nivå av vikt, då du inte kommer att få någon styrka fördelar. Tillsätt ca 02:58 pounds, för att hålla övningen utmanande. Dessutom kan du ändra övningen genom att ändra övningen, till exempel ändra vinkeln på rörelsen, och liknande.

Styrketräning är övning fokuserar på att bygga muskelstyrka och massa. Var uppmärksam på din kropp medan du gör övningarna.
Styrketräning är övning fokuserar på att bygga muskelstyrka och massa. Var uppmärksam på din kropp medan du gör övningarna.

Hålla kontroll

Var uppmärksam på din kropp medan du gör övningarna

Var uppmärksam på din kropp medan du gör övningarna. Styrketräning handlar om att förbättra muskel kondition. Du behöver inte nödvändigtvis måste bära ut dig. Om du känner dig alltför mycket smärta på en muskel eller muskelgrupp, sedan ta en paus. Annars kan du skada dig själv och göra saker värre. Ömhet i musklerna är normalt, och är ett tecken på att träningen fungerar. Akut smärta kan dock vara ett tecken på att du tränar för mycket.

Håll också dina rörelser kontrolleras under träningen

Håll också dina rörelser kontrolleras under träningen. Vid lyft era vikter, är det bäst att gå långsamt, för att uppnå bästa övningen. Ditt mål här är att träna dina muskler, och inte bara göra så många repetitioner och sätter som du kan. Ryck inte vikterna eller svinga dem runt. Du kan skada någon (eller dig själv), och detta bidrar onödig stress på dina leder.

Fortsätt att göra detta system för att hålla kroppen betingad. Var noga med att kontrollera med din läkare innan du påbörjar någon träning regim.