E2k

Hur man identifierar säkra diabetes mat utbyten

Diabetes kan aldrig botas

Diabetes kan aldrig botas. Men åtminstone kan du använda din insats för att hindra dig från att drabbas av diabetes symptom. Förutom medicinering, är din kost bland de viktigaste faktorerna. Att äta förbjuden mat oftare kan leda till hög blodsockernivå, vilket är något som diabetiker bör undvika. Lyckligtvis behöver du inte sätta på vanliga livsmedel gjort för personer som lider av diabetes. Så länge du vet hur man identifierar säkra diabetes mat utbyten, kan du få en icke-tråkig variation på din diet.

Hur man identifierar säkra diabetes mat utbyten. Tala med din dietist.
Hur man identifierar säkra diabetes mat utbyten. Tala med din dietist.

Om du gör det kan vara svårt i början. Men när du får kläm på det, identifiera säkra diabetiker mat utbyten kommer att bli lätt. Nedan följer några tips som hjälper dig på att:

  • Tala med din dietist. Denna professionella bör specialisera sig på utformningen diet för personer med diabetes. Säg till honom att du vill veta alternativ för vissa livsmedel som fortfarande säker för ditt tillstånd. Han kan säkert ge dig en omfattande lista. På så sätt behöver du inte räkna kalorier längre eller kontrollera näringsvärde all mat. Detta kommer att göra ditt jobb mycket enklare än att göra alla dessa saker själv.
  • Använd vad du har lärt dig i elementär. Barn undervisas om gruppering av livsmedel baserat på vad de kan göra för våra kroppar. Det finns Go, glöd och växa livsmedel. Det finns också livsmedel för protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Du kan hitta en säker utbyte mat av en viss mat i samma grupp, så länge du är säker på att det är säkert för patienter med diabetes.
  • Räkna kalorier. Glöm inte att överväga att räkna kalorier när identifierar säkra utbyten diabetes mat. Till exempel, om du vill ha något att byta med kött, kan du överväga ost så länge de har samma kalorier.
  • Tänk andra ingredienser. Det är okej att ta några stärkelserika livsmedel så länge du håller dem till ett minimum. Om du vill ha mat utbyte för stärkelserika livsmedel, bör du inte bara tänka på kalorier eller mat grupp. Tänk de andra ingredienserna i maten också. Till exempel inte alla bröd skapade lika. Vissa har ingredienser i det som spannmål, nötter, ost och socker.
  • Mäta det. Mätning maten är ibland det enda sättet att få säkra livsmedel börserna, särskilt för frukt och grönsaker. Om du vill ha mat utbyte för vissa grönsaker, kom bara ihåg detta en regel, varje kopp råa grönsaker motsvarar 25 kalorier. Se till att riva, tärningar eller skiva grönsak före mätning den i koppen för noggrannhet.

Återigen är det bästa sättet att identifiera säkra diabetes mat utbyten genom att prata med din dietist. Han kan ge dig råd om vad du ska göra bäst med din kost. Han kommer att vara till hjälp inte bara för att identifiera säkra livsmedel utbyten, men också för att se till att du har en balanserad kost, perfekt för patienter med diabetes.

Om du inte har råd med en dietist är det näst bästa valet att göra det själv. Det kommer bara att vara svårt i början, men åtminstone får du lära dig att tänka dietist vägen.