E2k

Hur man behandlar en nysning katt med ett hem botemedel

Bland människor

Bland människor, katter är en av de främsta orsakerna till astmaattacker och nysningar på grund av deras päls. Du har förmodligen inte kommer att tro det, men katter själva kan också vara offer för nysningar och attacker allergi. De är lika sannolikt som människor att uppleva bihåleinflammation eller smittas av förkylning, eller ens få negativa reaktioner på allergener i omgivningen.

Vad kan orsaka nysningar eller allergier hos katter

Vad kan orsaka nysningar eller allergier hos katter? Det finns många möjliga allergener i en katt miljö. Hushållens rengöringsmedel, till exempel. Ingredienserna i leveranserna katt grooming kan också vara en källa till allergi. Damm och pollen är också möjliga syndarna.

Om du har en nysning katt, kanske du vill ta del av dessa tips som hjälper åtgärda din katts nysningar problem:

Hur man behandlar en nysning katt med ett hem botemedel. Spela sherlock holmes.
Hur man behandlar en nysning katt med ett hem botemedel. Spela sherlock holmes.
  • Spela Sherlock Holmes. Det betyder att du måste vara observant och att undersöka de möjliga orsakerna din katts nysningar. Du kan göra detta genom att observera vilket område i ditt hem din katt upplever nysa attacker. Ofta är orsaken till din katts allergi miljö. Vid andra tillfällen kan det vara den mat som du matar den. När du har identifierat orsaken till allergi är nästa logiska steg för att eliminera den. Eller åtminstone, för att förhindra att din katt från att utsättas för samma källa.
  • Låt inte damm samlas. Om du rengör ditt hus flitigt och noggrant, du är inte bara minimera allergier orsakade av damm känslighet för dina katter, men för andra invånare i ditt hem, liksom. Vid rengöring dammiga områden, använd en dammsugare eller torka bort dammet med en fuktig trasa. Inte väcka dammet.
  • Håll din katt borta från rök. Rök från brinnande föremål (som torra löv, gräs, etc.) samt cigarettrök kan framkalla en nysning attack i din katt. Om din katt är allergisk mot rök, bör du inte låta det nära områden där det finns rök. Om du är en rökare, bör du undvika rökning i närheten av din katt.
  • Prova lite fukt. Alltför torr luft kan ofta orsaka nysningar och andra irritation i luftvägarna både hos katter och människor. För att råda bot på tillståndet, kan du försöka spruta lite vatten i ditt rum. För detta kan du använda en förångare. Fukten och luftfuktighet hjälper ibland lindra nysningar.
  • Hjälp din katts immunsystem. Precis som människor är, katter också blivit mer mottagliga för förkylningar och andra sjukdomar om deras immunförsvar är försvagat eller äventyras. För att hjälpa din katt att undvika sådana sjukdomar, kan du ge det vitamintillskott (speciellt de med fettsyror) som stärker katt immunförsvar.
  • Minska din katts stress. Precis som människor, katter reagerar på stress också. När de är stressade blir de mer benägna att sjukdomar och sjukdomar. Således, försök att undvika stressiga förhållanden eller situationer för din katt. Exempel på stressiga situationer för katter flytta in i ett nytt hus eller att behöva handskas med ett nytt hushåll husdjur.

Katter är känsliga varelser

Katter är känsliga varelser. Du kanske tror att de är oövervinnerliga på grund av deras flexibla kroppar och deras ståtliga, graciösa seder. Om din katt är mer än bara nysningar (t.ex. din katt är verkligen att ha ansträngd andning), bör du ta den genast till en veterinär, eftersom kattens hälsotillstånd kan vara värre än allergi.