E2k

Hur man hjälper en ångest patienten

Tekniker för att behandla ångest

Ångest är en psykisk / psykisk störning som orsakar många problem för individen. Det orsakar muskelspänningar, huvudvärk, problem med minne, koncentrationssvårigheter, hopplöshet, hjälplöshet, sömnsvårigheter etc. Den viktigaste och allvarligaste problemet är dock på engelska smärta som patienten känner. Den vanligaste och mest allvarliga symptom på ångest är den extrema andningssvårigheter. Spänningar i magmusklerna och bröstsmärtor är också stora problem för patienten.

Våra liv är fulla av olika typer av stressfaktorer och normala människor är begåvade med förmågan att möta dessa stressfaktorer. Ångest drabbar dåligt och skadar denna förmåga att bära stress. Små rutinuppgifter blir svårt eller till och mentalt smärtsamt för individen. Patienterna känner psykisk smärta för mycket triviala uppgifter som att borsta tänderna eller köpa en läsk. Ångest gör också människor lata.

Patienter med ångest möter också problem med stresshantering och beslutsfattande. De börjar olika aktiviteter med stor entusiasm, men när stressen byggs upp de slutade denna verksamhet. Låt oss se vad vi kan göra för att hjälpa en ångest patient.

Systematisk desensibilisering

 1. Fråga patienten vilka situationer och scener utlösa oroliga känslor och andningssvårigheter. Gör en lista över de ångestframkallande scener eller situationer och ordna dem från den minst ångestframkallande till den mest ångest provocera en.

 2. Be patienten att ligga på en soffa och slappna av. Be honom hårt blunda för 10-15 sekunder och sedan koppla dem sedan be honom att dra åt huvudet och musklerna ansikte. Tillämpa denna avslappningsteknik till alla delar av kroppen.

 3. Hur man hjälper en ångest patienten. Fråga patienten vilka situationer och scener utlösa oroliga känslor och andningssvårigheter.
  Hur man hjälper en ångest patienten. Fråga patienten vilka situationer och scener utlösa oroliga känslor och andningssvårigheter.

  Efter uppmjukning av hela kroppen tar listan över ångest provocera scener du beredd. Nu frågar patienten vara djupt avslappnad och blunda och be honom att visualisera minst ångestframkallande scen. Beskriv detaljerna i scenen och berätta för honom att slappna av. Till exempel kan du säga: "Var avslappnad, kom ihåg att du ligger på soffan och inget dåligt kommer att hända. Tänk scenen och försöka vara avslappnad med det." Du kan upprepa detta förslag tills känslan av ångest försvinner från patientens sinne.

 4. Ta den andra scenen från din lista, vilket är något mer ångestframkallande och tillämpa den ovan nämnda tekniken. Denna ångest behandling Tekniken kallas systematisk desensibilisering. I början är olika situationer i samband med ångest, psykisk smärta och störningar. Av systematisk desensibilisering tekniken på terapeuten villkor eller associerar ångestframkallande situationen med avkoppling. Detta innebär också att lära sig nya svar på en tidigare oroande situation.

In vivo-desensibilisering

In vivo desensibilisering teknik utsätter patienten för verkliga
situationer och uppmuntrar honom att vara avslappnad i dessa situationer. Uppenbarligen handlar det också lära sig ett nytt svar på den tidigare oroande situationen.

 1. Konstruera en lista över ångestframkallande scener eller situationer.
 2. Ske gradvis i denna teknik och gå från minst till mest ångestframkallande situationen. Till exempel om en person är rädd för att lämna sitt hem, be honom att lämna hemmet och gå bort för 20 steg. Gradvis utvecklas till att gå till mataffär, och så on.The sista situation kan vara att lämna staden. Låt oss tala om andra viktiga saker när det gäller behandling av ångest.

Andra ångest behandlingar

 1. Föreslå patienten gå Internet samhällen med andra patienter ångestsyndrom. Detta kommer att minska patientens känsla av ensamhet och kommer att hjälpa honom att inse att han inte är ensam i detta problem och det finns andra som kan förstå hans känslor.

 2. Uppmuntra honom att läsa böcker om ångest. Detta kommer att hjälpa honom att förstå och behandla sin ångest samt ge honom en objektiv bild av hans problem.

 3. Be patienten att andas så djupt som möjligt med sin membran. Be honom att låta magen växa under andning. Detta kommer att förhindra hyperventilering, där nivån av syre i blodet ökar och nivån av koldioxid minskar. Ytlig andning orsakar hyperventilering och det leder till oroliga känslor.

 4. Har patienten hålla andan i några sekunder och upprepa övningen. Detta kommer att öka mängden koldioxid i blodet och kommer att leda till avkoppling.

  Tekniker för att behandla ångest. Be patienten att ligga på en soffa och slappna av.
  Tekniker för att behandla ångest. Be patienten att ligga på en soffa och slappna av.
 5. Säg patienten att tänka positivt. Uppmuntra henne att hålla bättre och användbara föreställningar om Gud, sig själv, människor, händelser och världen. Till exempel är det psykologiskt fördelaktigt att tro att Gud vill att jag ska vara lycklig och att folk är trevliga och vackra. Dygd är sin egen belöning och vi måste respektera andras världsbilder etc.

  De flesta av patienterna håller negativa föreställningar som: ingen älskar mig, alla är fientlig mot mig, Gud har gjort orätt mot mig, alla är själviska, jag är värdelös, etc. Hjälp patienten skyr sådana negativa föreställningar. Våra känslor, tankar och beteenden kommer från våra föreställningar.

Ändringar i din dagliga liv

 • Få tillräckligt mineral magnesium som brist på det orsakar ångest, depression och sömnsvårigheter. Brist på vitamin B och kalcium orsakar också oro.
 • Ät fullkorn spannmål, grönsaker och magra mejeriprodukter.
 • Undvik nikotin, koffein och stimulerande droger som dessa orsakar binjuren att frigöra en varning och spänning skapar kemiskt ämne som kallas adrenalin.
 • Undvik artificiella färger en konserveringsmedel och försöker använda färska obearbetade livsmedel.
 • Fysisk träning bränner upp stress kemikalier och främjar avkoppling, så motion!
 • Du kan behöva hjälp av ångestdämpande läkemedel, men du måste gå till en psykiater för medicinering. Dels kom ihåg att droger är ett komplement till psykologiska metoder för behandling.

Jag hoppas att ovanstående information kommer att hjälpa människor med ångest. Min sista förslag är att andlighet och religion har många goda psykologiska fördelar, så om du är en andlig person, använder det. Ovanstående information är till nytta för ångest patienterna själva och för dem som vill hjälpa ångest patienter.