E2k

Hur man ska behandla kolik med homeopatiska läkemedel

Homeopati

Homeopati, i enklaste form, arbetar med principen om "lika botar lika". Detta innebär att naturliga ämnen som ges till en frisk person i höga doser och som kommer att ge liknande symptom för sjukdomen, kan användas för att bota sjukdomen i sig om det ges i kontrollerade mängder. Huvudöverklagandet av homeopati till dess utövare är att det syftar till att ta itu med inte bara symptomen på sjukdom utan även roten till problemet själv. Om du har en bebis som ständigt lider av kolik, kanske du vill prova några homeopatiska medel för att hantera hans tillstånd. Läs på:

 • Se en homeopatisk läkare. Det hela börjar med att välja den bästa homeopatikum för ditt barn baserat på de specifika symtom han visar. Endast en utbildad homeopatisk läkare kan ge dig exakt åtgärd som är bäst för ditt barn.
 • Vet de vanliga homeopatiska medel används för att behandla kolik.
  • En av de vanligaste är kamomill. Kamomill används för barn som gråter ilsket och vill ständigt transporteras. När du använder denna behandling, se till att du köper hög kvalitet, ren kamomillte och låt ditt barn smutta bara två teskedar av det.
  • En annan vanlig åtgärd är användningen av magnesiumfosfat. Detta är det homeopatikum vanligtvis används för barn vars kolik verkar mest lättad av tillämpning av tryck och värme.
  • Belladonna rekommenderas för kolik barn som verkar vara lindras genom hårt tryck appliceras på buken. Andra kolik symptom som kräver denna lösning är feber, utvidgning av hans elever, och överkänslighet mot buller och ljus.
  • Cina används för spädbarn som lider av kolik som uppvisar följande symtom: fläckar på vitt på deras avföring, uppsvälld och hård magar, klåda i anal och nasala områden av kroppen och natt sängvätning.
  • Rheum används för kolik barn med diarré, som spyr och svettas ymnigt, och vars avföring är slemmig och har en jäst lukt.
 • Vet hur de rättsmedel kan administreras till barnet. Om du är mor till kolik barn och du ammar honom, är ett av sätten att ta den rätta själv och vidarebefordra den till honom genom din mjölk. Detta är speciellt gjort för de rättsmedel som kamomill och andra örtteer som fänkål te, pepparmynta te och ingefära te. Helt enkelt dricka en kopp någon av dessa teer ungefär dubbelt till tre gånger om dagen. Ett annat sätt är att förbereda homeopatikum för administrering till ditt barn. Blanda pellets av den rena formen av det valda avhjälpa med källvatten och sedan ge det till ditt barn via en pipett, eller du kan gnida vätskan på läppar ditt barn. Det är mycket viktigt att du fråga den homeopatiska utövare om den korrekta styrkan av läkemedlet, samt hur ofta ditt barn ska få det.
 • Var mycket uppmärksam på de symtom som barnet visar. Som nämnts är den viktigaste faktorn som kommer att avgöra det homeopatikum bäst för ditt barn de symptom som han visar. Med detta sagt är det viktigt att du noga observera kolik symptom som ditt barn visar och notera ner dem, så att den homeopatiska utövare bäst kan avgöra lämplig åtgärd för ditt barn.

Hur man ska behandla kolik med homeopatiska läkemedel. Se en homeopatisk läkare.
Hur man ska behandla kolik med homeopatiska läkemedel. Se en homeopatisk läkare.

Det är bäst att du forskning om homeopati, så att du verkligen förstår dess fördelar och så att du kan bedöma själv om denna typ av behandling som är bäst för ditt barn. Lycka till!