E2k

Hur man botar bakteriell vaginos naturligt

En av de vanligaste sjukdomar som drabbar den kvinnliga könsorganen kallas bakteriell vaginos. Trots detta är det inte som en sexuellt överförbar infektion, utan snarare ett problem för pH-balansen i slidan på grund av överväxt av vissa naturligt förekommande floran (t.ex. Gardnerella). Detta tillstånd brukar presenteras som en vitaktig till gråaktig flytningar och dålig lukt som härrör från slidan. Detta inte finns klåda, irritation eller inflammation, som skiljer den från andra vaginala infektioner (särskilt sexuellt överförbara sjukdomar).

Denna sjukdom är lätt behandlas

Denna sjukdom är lätt behandlas. Vid diagnos (vilket kräver ett spekulum examen och slid undersökning av celler skördade från slidan), är en enkel kurs av metronidazol vanligen tillräcklig. Det är dock inte alla bekväma med att använda syntetiska droger för att bota sjukdomar, och du kanske vill ha en naturlig alternativ. Här är hur du kan försöka bota bakteriell vaginos genom naturliga och miljövänliga alternativ.

Hur man botar bakteriell vaginos naturligt. Bakteriell vaginos är en balans av ph.
Hur man botar bakteriell vaginos naturligt. Bakteriell vaginos är en balans av ph.
  • Bakteriell vaginos är en balans av pH. Om det kastas bort, slutar några illaluktande bakterier upp dominerar. Detta innebär att något du använder orsakar obalans av pH. Fråga dig själv: använder du några nya produkter, tvål, feminina tvätt, lotion eller något som kan kasta bort din pH-balans? Eller har du ändrat din hygien regim och märkte att vaginos verkade efteråt? Om så är fallet, försök att eliminera det helt och hållet från din rutin och se om bakteriell vaginos försvinner efteråt.
  • Naturliga ingredienser såsom aloe vera kan bidra till att ge snabb lindring från symptomen av vaginos. Du kan prova att direkt tillämpa aloe vera krämer till din vagina att återställa den normala pH-balansen i din könsorgan.
  • Douching är ett effektivt sätt att avlägsna lukt bakterier från slidan. En borsyra douche har visat några att arbeta, även om vissa kvinnor visar känslighet mot denna behandling. Gör detta minst en gång per dag tills symtomen försvinner.
  • Användningen av probiotika, eller införande av normala laktobaciller antingen oralt eller vaginalt, har vid behandling av bakteriell vaginos ännu inte visat sig vara effektiva. Det finns motstridiga studier om detta. En studie har visat att probiotika enbart har ingen effekt på vaginos, men en annan studie har visat att det kan vara effektivt om de kombineras med antibiotika. Trots bristen på konkreta bevis, det finns vissa människor som rekommenderar detta, särskilt när de kombineras med andra former av botemedel.
  • Akupunktur används också av vissa förespråkare av alternativ medicin. Detta är baserat på deras tro att vaginos kommer från en obalans i kroppens naturliga energi och akupunktur kan återställa detta flöde, och därmed behandla vaginos.
  • Vitamintillskott med A, B, C, D, E har rekommenderat att bekämpa de bakterier som orsakar vaginos.

Trots alla dessa alternativa behandlingar

Trots alla dessa alternativa behandlingar, inget slår det korrekt diagnos och effektiv behandling plan från en legitimerad läkare. Du behöver inte nödvändigtvis gå till en förlossningsläkare eller gynekolog. Varje legitimerad läkare, även en allmänläkare, är kompetent nog att diagnostisera och behandla bakteriell vaginos. De kommer också att kunna skilja tillståndet från sexuellt överförbara sjukdomar, som gonorré, candidiasis och klamydia.