E2k

Hur anställa medarbetare administratör sjukförsäkring

En administratör för ett företags anställda sjukförsäkring leverantör är någon som kommer att hantera och administrera de avtalade sjukförsäkringsbidrag till olika personer inom bolagets paraply. Denna typ av personal personal är helt nödvändigt för företag som har 100 eller fler anställda. Med så många människor utnyttjar denna förmån, som har minst en person där kryddat tillräckligt branschen sjukförsäkringen praxis kommer att säkerställa att sjukförsäkringen ges till de anställda kommer att vara snabb, smidig och effektiv. Här är några av de saker som du bör titta efter när anlita en administratör sjukförsäkring för ditt företag.

  • Erfarenhet. Det första och viktigaste aspekten som du bör titta på när man utvärderar kandidater för jobbet kommer att vara erfarenhet. Den sökande skall vara väl nedsänkt i kunskap om sjukvården, särskilt i sjukförsäkringen. På samma sätt bör han vara kunnig i mänskliga resurser också. Detta inkluderar ersättningar och förmåner, gruppförsäkring och personaladministration. Anställa en ny grad för jobbet kommer inte klippa det eftersom inlärningskurvan blir för lång. Som sagt gå med en kandidat som har kryddats med tidigare arbetsgivare på liknande och relevanta positioner.
  • Sällskaplighet. Eftersom denna person kommer att tilldelas personalavdelningen avdelning i företaget som kommer att förhandla direkt med alla typer av människor i organisationen är det oerhört viktigt att anställa någon som är personliga och sällskaplig. Denna person ska kunna relatera väl med varje medarbetare han möter och han måste göra sitt jobb med ett leende att göra varje anställd känner sig avslappnad och välkommen. Inte hyra någon som har potential att bli en person som alla hatar.
  • Kunskap om lagen. Företrädesvis välja en kandidat som är bekant med statens lagar om arbetsförhållanden och försäkringar. Varje stat kan ha olika lagar på plats så se till att den kandidat du plocka ut känner till krångligheter dessa lagar. Detta kommer att hjälpa ditt företag arbetar inom systemet när det gäller hälsan för de anställda.
  • Integritet. Personen ska du hyra bör inte bara vara erfaren och sällskaplig men bör vara obestridligt när det gäller integritet. Eftersom arbetet innebär shopping av de bästa försäkringsgivare för företaget, är det viktigt att den person som fyller rollen inte förknippas med någon leverantör. Han borde vara oklanderliga när det gäller att plocka ut den leverantör som bolaget kommer att arbeta med.
  • Flerspråkig förmåga. Möjligheten att prata med människor från olika nationaliteter på en personlig nivå är avgörande för företag som sysselsätter ett brett urval av människor som kommer från olika etniciteter och kulturer. Till exempel, om ditt företag består av både engelska och spanska talande personal, sedan anställa en person som kan tala både flytande bör vara obligatoriskt. Men räkna med att betala en premie för kandidater med dessa kommunikationsförmåga.

Hur anställa medarbetare administratör sjukförsäkring. Flerspråkig förmåga.
Hur anställa medarbetare administratör sjukförsäkring. Flerspråkig förmåga.

Vid utvärdering och intervjua kandidater för jobbet, det är dessa saker som du bör titta efter. Nöja sig med en som exemplifierar alla dessa färdigheter och egenskaper och du bör ha en väloljad sjukförsäkringssystemet att dina anställda kan njuta av.