E2k

Hur man justerar glasögon


Om du bär glasögon, då vet du hur obekvämt och besvärligt ett par krokiga glasögon kan vara. Här är vad du kan göra för att justera dina glasögon så att du kan se ordentligt igen.

Steg 1

Samla de rätta verktygen. De verktyg du behöver för att justera dina glasögon kommer att bero på de justeringar som du måste göra. I allmänhet har tillgång till en Philips skruvmejsel, en platt skruvmejsel, tång med slät insida (ej tandad), Lås tight eller annat bindemedel och en mjuk, icke-slipande trasa.

Steg 2

Tänk vilken typ av ram du har. Innan du börjar göra de inställningar för glasögon, måste du överväga vilken typ av ramar du bär. De kan antingen vara plast, metall, halvgarnityrs-, eller garnityr (även känd som borr mount eller garnityr). Om du har plast ramar, kan du inte justera dessa glasögon själv (utom för armen eller tempel). Övriga reparationer måste göras av en professionell med hjälp av en varm låda. Annars bör följande instruktioner hjälper dig justera dina glasögon.

Steg 3

Justera armens tempel pjäs. När du är glasögon sitter snett i ansiktet, om du tar bort dem du kanske märker att templet armen har vridits upp eller ner. Ta bort dem, lägg dem på en plan yta upp och ner för att bekräfta att de inte är balanserade. Dina glasögon ska alltid sitta rakt, så du måste justera dem enligt följande metod.

Hur man justerar glasögon. Samla de rätta verktygen.
Hur man justerar glasögon. Samla de rätta verktygen.

På en full metal eller semi-garnityr ram, använd din nål-tång. Ta tag i ramen och vrid templet uppåt mycket försiktigt tills du känner att ramen rör sig. (På en borr monteringsram, flytta greppet till borren fästen när du justerar dina glasögon.) Kontrollera om ditt tempel är nivå genom att placera dina glasögon upp och ner på en plan yta. Var noga med att inte knäppa några svetspunkter genom att tillämpa för mycket vridande kraft under denna process.

Om dina glasögon har en fullständig plastram och ena sidan sitter högre än den andra, kan du bara göra justeringar på skruven gångjärn själv. Ta tag i objektivet och ramen med ena handen och ta tag i templet med den andra handen. Böj försiktigt tinningarmen uppåt eller nedåt en aning.

Steg 4

Justera öronsnäckan. Om örat pjäs är obekvämt, kan du antingen räta dina ramar utåt för att göra kurvan far bakåt. Eller du kan ta kurvan inåt för att göra den hårdare eller Snugger. Återigen, överväga vilken typ av ram du har innan du justera dina glasögon.

Tänk vilken typ av ram du har. Justera armens tempel pjäs.
Tänk vilken typ av ram du har. Justera armens tempel pjäs.

Om ramarna för dina glasögon är helt i metall, semi-garnityr eller borra montera, använda händerna och ta tag i hörsnäckan. Twist det att justera den inåt eller utåt (beroende på anpassning som måste göras.) Använd dig däremot att stabilisera tinningarmen av dina glasögon när du justerar hörsnäcka dina glasögon.

Steg 5

Justera näsplattorna. På dina glasögon, din näsa kuddar avgöra hur högt dina glasögon faktiskt kommer att sitta på ditt ansikte, och var de sitter på näsan i allmänhet. Om ramarna är för höga, är nära dynorna också och måste spridas ut. Å andra sidan, om dina ramar sitta för lågt på näsan, näsplattorna behöva justeras inåt för att sätta dina glasögon högre på ditt ansikte. Om du märker att dina glasögon sitter snett i ansiktet, kan detta också vara en näsa pad problem där man är utanför centrum.

Om dina glasögon är helt av metall, greppa ramen ena linsen stadigt med ena handen. På ett semi-garnityr eller borra monteringsram, flytta greppet till mitten av dina glasögon, precis ovanför din näsa kuddar. Använd andra handen för att försiktigt justera näsplattorna inåt eller utåt. Näskuddarna ska sitta balanseras så att dina glasögon så att sitta nivån på ditt ansikte.


Du kan göra andra reparationer till dina glasögon enkelt genom att justera skruvarna med en skruvmejsel, eller knäppa linser på plats. I alla fall, använd den minsta kraft som behövs vid justering dina glasögon för att undvika att bryta dina glasögon.