E2k

Hur styra dammkvalster

Dammkvalster är mikroskopiska buggar som bor i våra lakan och äter vår död hud och hår. Tror du att det låter illa? Det blir värre: Dammkvalster utsöndra avfall tjugotal gånger på en dag ...... och ett protein i dessa utsöndringar är vad de flesta människor är allergiska mot. På den ljusa sidan, ta en titt här och vara glad att dammkvalster är mikroskopiska!

Små som de är, skapar dammkvalster problem för många människor som är allergiska mot dem. Eftersom människor överge hudflagor på en daglig basis, det finns ingen brist på mat för damm kvalster. Om du misstänker att du lider av en kvalsterallergi, bör du konsultera en allergolog, en läkare särskilt utbildade för att diagnostisera och behandla allergier. Under tiden kan du styra din exponering för damm kvalster och deras avföring genom följande åtgärder:

 1. Var dammkvalster lever? Sängarna är en favorit boning för dammkvalster. De föredrar fuktiga varma miljöer som en madrass när någon sover på den. Soffor är också bra, liksom stolar, mattor och annat mjukt och ibland varm.
 2. Madrassöverdrag. Bifoga din madrass och kuddar med ett material såsom plast eller polyuretan som inte kommer att tillåta dammkvalster att penetrera den. Dammsug din madrass täcka en gång i veckan och även vakuum runt basen av din säng.
  Hur styra dammkvalster. Var dammkvalster lever?
  Hur styra dammkvalster. Var dammkvalster lever?
 3. Tvätta lakan och filtar i varmt vatten. Tvätta lakan och filtar en gång varannan vecka med vatten som är minst 130 grader Fahrenheit. För material som inte kan tvättas i varmt vatten, placera objektet i frysen (i en förseglad påse) i 24-48 timmar. Du får idén - att skapa en miljö som är antingen mycket varmt eller mycket kallt.
 4. Ta med din egen kudde (BYOP). När du reser, ta med egen madrass omslag och örngott, och din egen kudde, alltför. (Kom att tänka på det, prova "BYOP" istället för "OSA" på din nästa fest inbjudan och se om det förbättrar svarsfrekvens.)
 5. Sängkläder material. Använd syntetiska fibrer i stället för naturliga material för att stöta bort dammkvalster. Köp kuddar och täcken med syntetiska fyllningar i stället för nedåt.
 6. Uppstoppade djur. Barnens uppstoppade djur är några av de värsta syndarna när det gäller att dammkvalster angrepp. Kasta ditt barns uppstoppade djur i brickan regelbundet på varmvatten inställningen (kallt och varmt vatten tvättar enbart dödar inte dammkvalster). Om du är nervös över att använda varmt vatten på ditt barns favorit djur, lägg den i en påse i frysen i 24-48 timmar för att döda dammkvalster först, och sedan tvätta på lägre temperatur.
 7. Temperatur och fuktighet. Kom ihåg att dammkvalster gillar det varmt och fuktigt så du går för kallt och torrt. Håll ditt hus under 70 grader om du kan och låt dina lakan att torka ut. Ett bra sätt att göra detta är genom att, ja, ni hörde det här, inte göra din säng direkt på morgonen!

 8. Matta vs Wood. Om du har ett val, alltid välja trä, kakel, vinyl eller linoleum över mattan för ditt golv. Vid rengöring, fuktig mopp ditt golv istället för att använda en kvast eftersom svepande kommer endast röra dammkvalster upp. Om du inte har mattan, dammsug den dagligen, helst med ett HEPA-filter dammsugare. För dem med svåra allergier, överväga att kasta ut vakuumpåsen ofta som dammkvalster kan krypa tillbaka ut ur vakuum påsen.

 9. Möbler. Läder trumf klädsel när det kommer till dammkvalster. Det stora "ol fåtölj i vardagsrummet kryllar dammkvalster. Köp omslag allergen kontroll för något tyg-baserade möbler i ditt hem om du inte kan eliminera den helt. Aldrig ta möbler hand-me-downs som du kommer att ärva inte bara möbler utan ett dammkvalster samling också.
 10. Draperier och rullgardiner. Återigen, välj en hårt material för dina persienner och hålla sig borta från draperier Om det alls är möjligt. Gobelänger, väggbonader eller någon annan form av tyg på väggarna bör undvikas också.

Om livsstilsförändringar som dessa ljud utmanande, påminn dig själv om hur mycket bättre du kommer att känna minus kliande röda knölar och andningssvårigheter. Även förändringarna kan tyckas extrema, kommer förbättringen i din hälsa och komfort är väl värt ansträngningen.