E2k

Hur att återhämta sig från ett kejsarsnitt

Att föda barn bär både glädje och smärta

Att föda barn bär både glädje och smärta. Glädje i vetskapen om att du äntligen tar med ditt barn in i denna värld och att kunna möta den person som har varit inne i livmodern under nio månader. Smärtan är till följd av de födande smärtor du kommer att uppleva innan barnet kommer ut. Din kropp kan återhämta sig snabbare om du föda naturligt. Det är ett annat ärende när du föder genom kejsarsnitt, eftersom det tar tid för såret att läka. Nedan är några tips på hur man kan återhämta sig från ett kejsarsnitt.

Hur att återhämta sig från ett kejsarsnitt. Ät så fort du blir hungrig.
Hur att återhämta sig från ett kejsarsnitt. Ät så fort du blir hungrig.
  1. Ät så fort du blir hungrig. Inkludera massor av vatten och fiber-rika livsmedel för att hindra dig från att förstoppad. Dricksvatten med några droppar pepparmynta blandas hjälper dig att uttrycka instängd gas som normalt sker efter en operation.
  2. Bär löst sittande kläder som inte kommer att tygla dina rörelser och tryck på såret. Beroende på din läkare, kan sårförbandet avlägsnas dagen efter kejsarsnitt operation.
  3. Tvätta och torka såret dagligen. Kontrollera med din läkare vad du lösningar som du kan använda för att rengöra såret.
  4. Få ur sängen så fort du kan, inom tjugofyra timmar efter förlossningen och flytta runt långsamt. Sakta rullar på din sida med handen över såret och knäna ihop. Skjut upp till en sittande position och sänk fötterna i golvet. Använd benen för att driva upprätt, hålla en hand för att spänna ditt sår. Detta uppmuntras att främja allmän återhämtning och bättre blodcirkulation. Gör några enkla fotled övningar. Detta kommer att bidra till att uppmuntra korrekt blodcirkulationen till benen och bidra till att minska risken för att bilda en blodpropp som kan fastna i ett ben ven.
  5. Du kan amma så snart barnet är redo att mata. Har någon med dig för att hjälpa dig att få i den mest bekväma positionen. Den föreslagna läget är att ligga på sidan samtidigt som ammar. Om du vill sitta upp, använd en eller två kuddar för att stödja din arm och ditt barn. Kuddar kommer också att fungera som en buffert mellan vikten på barnet och din arm och din mage.
  6. Använd en kudde eller handen för att spänna ditt sår när du ligger ner eller promenader om de första dagarna. Stå så rakt som möjligt när du går. Vila när du känner dig trött.
  7. När du får gå hem, måste du också se till att du inte gör några onödiga och plötsliga rörelser som såret fortsätter att läka. Du får inte lyfta något tungt och du är inte tillåtet att göra några hushållssysslor när du är hemma. Låt andra människor att göra de sysslor för dig. Även efter sex månader kan du fortfarande uppleva en del smärta runt magen när du flyttar. Ta dig tid att läka ordentligt och inte ha bråttom att komma tillbaka i drift.

Ta din tid och återhämta sig från ett kejsarsnitt i din egen takt

Ta din tid och återhämta sig från ett kejsarsnitt i din egen takt. Du vet att din kropp bättre än någon annan. Följ din läkares råd och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra att ditt sår från att bli smittade. Rådgör med din läkare om det är överdriven svullnad, blödningar, blåmärken och illaluktande flytningar.