E2k

Hur att återhämta sig från katarakt ögonkirurgi

Adjö dimsyn och hej till 20/20 syn-det är hur magiska en grå starr ögonoperationer kan vara. Det gör världen färgstarka igen, bokstavligen. Innebär detta att du redan kan göra dina vanliga aktiviteter, läsa de böcker du missade läsa eller titta på fallande stjärnor? Den goda nyheten är att du kan göra allt du missade att göra eftersom du har fått grå starr. Men den dåliga nyheten är, kommer det inte lika snabbt som direkt efter operationen.

Skötsel av ögon som har genomgått kirurgi är inte så lätt som att ge dem en bra resten. Det finns mediciner att ta, ögondroppar att tillämpa, och massor av saker att undvika. Återhämtningen kan vara så snabb som en månad eller kan vara så länge som flera månader.

Detta är verkligen ett fall till fall

Detta är verkligen ett fall till fall, eftersom en återhämtning från grå starr ögonoperationer beror på en massa saker som din beslutsamhet, kirurgens kompetens, den typ av snitt, och din nuvarande hälsotillstånd. Personer med diabetes bör förvänta längre och mer komplicerade återhämtning. Om du hade litet snitt typ av operation, då kan du komma tillbaka till din vanliga rutin direkt till skillnad från dem som hade stora snitt.

Vet vad som väntar

Hur att återhämta sig från katarakt ögonkirurgi. Vanliga recovery tips.
Hur att återhämta sig från katarakt ögonkirurgi. Vanliga recovery tips.

Tala med din läkare, fråga patienter som har genomgått samma operation, eller läsa en massa material. Du måste veta vad som kommer att hända med dina ögon och vad ska du göra under de närmaste veckorna efter operationen.

Du kan behöva besöka kirurgen dagen efter operationen

Du kan behöva besöka kirurgen dagen efter operationen. Läkaren måste kontrollera ögonsjukdom för att se om fler rutiner eller fler läkemedel måste göras eller tas. Det är bäst att du frågar allt du behöver veta för att du inte kan förvänta läkare att berätta alla viktiga detaljer.

Dessutom kommer de flesta människor har att vila ögonen under två dagar till en vecka, så att såret läker. Använda ögondroppar kan få råd också, men inte i alla fall. Återigen är det bästa du kan göra för att återhämta sig från operation för att följa läkarens råd.

Vanliga Recovery Tips

Tipsen nedan är inte för alla. Detta är bara allmänna återhämtning guider:

  • Aldrig jämföra din återhämtning till andra patienter. Varje patient och varje operation är annorlunda. Så kommer det inte vara mycket användbart om du kommer att jämföra din återhämtning med andra människor. Bara hålla sig till er oro och till din egen återhämtning.
  • Skydda dina ögon väl några dagar efter operationen. Sår orsakade av katarakt ögonkirurgi måste läkas först innan dina ögon kan användas som vanligt. Det är mycket viktigt att skydda dina ögon från allt som kan stöta på det som bär kläder, ditt husdjur eller människor runt omkring dig. Bära ett par skyddande glasögon bara för att se till att ingenting och ingen kan skada dina ögon under denna känsliga skede. Slitageskydd även när du sover.
  • Tvinga inte dina ögon. Det innebär ingen tittar på TV, ingen läsning, eller ingen påtvingad användning av dina ögon tills de är helt återställd.
  • Lyft inte tunga föremål, eftersom detta kommer bara pressa ögonen. Stygnen kan påverkas också.
Detta är verkligen ett fall till fall. Aldrig jämföra din återhämtning till andra patienter.
Detta är verkligen ett fall till fall. Aldrig jämföra din återhämtning till andra patienter.

Återigen tipsen ovan är bara allmänna riktlinjer för hur man kan återhämta sig från katarakt ögonkirurgi. Din läkare vet mer och vet det bästa för din unika tillstånd. Det är bäst att följa hans instruktioner och hålla sig till sin råd.