E2k

Hur att avgöra när du har ägglossning

När du försöker bli gravid eller bara försöker att lära om din egen cykel, finns det några enkla saker du kan göra för att avgöra när du kan ägglossning. På så sätt kommer du att veta när du ska ha sex om du försöker bli gravid, eller avstå från oskyddat sex om du inte försöker bli gravid. Den här artikeln förespråkar inte oskyddat sex, men hänvisar till den i händelse av förtroendefulla partner försöker föreställa sig ett barn.

Steg 1

Ta din temperatur varje morgon innan att komma ur sängen. Detta kallas ofta som att ta din basala kroppstemperatur. Teorin bakom detta är detta. Under menstruationscykeln varierar kroppstemperaturen under de olika tider i cykeln. Vad som allmänt händer kring tiden för ägglossning är det första kan det finnas ett dopp i din temperatur dagen innan eller dagen för ägglossning. Sedan, efter ägglossningen har inträffat, bör din temperatur stiger ungefär 3/10 av en grad. Temperaturen kommer att stanna på denna nivå eller stiga ännu högre tills strax innan nästa mens. Vid den tiden kommer din temperatur sjunka och din tid ska komma i nästa dag eller två. Detta är, naturligtvis, om du inte har blivit gravid under denna cykel. Om du har i allmänhet en vanlig cykel, och din temperatur har stannat vid hög nivå i mer än 16 dagar, det finns en god möjlighet att du är gravid.

Steg 2

Kontrollera din livmoderhalssekret dagligen. Livmoderhalssekret som beviljar du får. Du kanske aldrig har märkt det innan eller precis har aldrig tänkt på det. Din livmoderhalssekret varierar också under hela cykeln. Först har du din tid, så har du liten eller ingen ansvarsfrihet för lite, sedan runt tiden för ägglossning, kommer ansvarsfrihet börjar känna mer våt när du torkar. Det kommer att bli mer hala. Sedan vid den mest fertila tiden i din cykel (i allmänhet i dagarna fram till ägglossningen), kommer du att få en urladdning som liknar konsistens äggvitorna. I själva verket är denna typ av utsläpp kallas äggvita livmoderhalssekret. Denna slemhinnor kommer att vara närvarande i ett par timmar till några dagar, varefter det är mest troligt att du har ägglossning. Din livmoderhalssekret / urladdning torkar upp för ungefär en vecka, eller vara degig. Då, som din cykel närmar sig sitt slut, har du antingen pasta urladdning eller ingen alls. Sedan när din mens kommer, börjar att nästa cykel.

Steg 3

Hur att avgöra när du har ägglossning. Ta din temperatur varje morgon innan att komma ur sängen.
Hur att avgöra när du har ägglossning. Ta din temperatur varje morgon innan att komma ur sängen.

I samband med tidigare pekare, skaffa dig en ägglossningstest. Dessa tester kommer i olika former. Det är dyra kit som du kan få på någon apotek. De kan kosta upp till och över hundra dollar! Det finns också ägglossning testremsor som kan köpas på nätet. Gör en sökning på Internet för "remsor ägglossningstest" och du ska finna webbplatser som ger mycket bra erbjudanden på dessa remsor. Jämför de två första platserna och hitta de paket som passar dig bäst. Testerna, kit och remsor fungerar så här. Det finns ett hormon som frigörs i kroppen för att stimulera äggstockarna att släppa mogna ägg. Detta hormon kallas luteiniserande hormon (LH). De hormon toppar runt 12 till 48 timmar före ägglossningen. Remsorna / tester fungerar genom att upptäcka nivåerna av LH i din urin. När nivåerna kraftigt och topp, kommer testet att vara som mörkast och du kan försäkra dig om att du kommer att ägglossning inom de närmaste 12 till 48 timmar. Glöm inte, om du köper dina tester på nätet, kan de inte komma med instruktioner så allt du behöver göra är att hänvisa till den webbplats som de köptes från och de lägga upp sina instruktioner där.


Så, ta din temperatur varje morgon och skriva ner det, hålla ett öga på dina livmoderhalssekret, och skaffa dig några remsor ägglossningstest. Dessa tre saker tillsammans gör att du kan slutgiltigt avgöra när du ska ägglossning.