E2k

Hur att diagnostisera enterokolit

Har du haft illamående

Har du haft illamående, kräkningar eller diarré, som ofta kan innehålla blod? Har du en konsekvent hög feber, magkramper och / eller svullnad, andningssvårigheter på grund av smärta och extrem trötthet? Om så är fallet, är det möjligt att du kan lida av någon form av enterokolit. Enterokolit innebär att din tunntarm och tjocktarm är inflammerad på grund av en bakteriell infektion. Medan den exakta orsaken till detta tillstånd är inte känt, några av de bidragande faktorer som orsakar enterokolit äter eller dricker förorenat vatten och mat, äta mat som inte är beredd eller förvaras på rätt sätt och i spädbarn födda för tidigt.

Diagnos enterokolit kan vara lite knepigt eftersom symtomen kan likna andra mer allvarliga medicinska tillstånd. Din läkare kommer sannolikt först ge dig en fysisk undersökning som innebär kontroll av svullnad, känslighet och några ovanliga markeringar som ett utslag på buken. Ett blodprov kommer att bli nästa steg i att diagnostisera denna infektion. Ett blodprov ges för att mäta nivån av antikroppar i blodet och hjälper till att avgöra om en bakteriell infektion föreligger. Ett avföringsprov kan också administreras till kontrollen för tarmbakterier.

Det är möjligt att dessa vanliga blod och avföring tester kommer att vara ofullständiga vilket skulle kräva ytterligare tester för att diagnostisera problemet. Om så är fallet, skulle ha en x-ray är nästa tillvägagångssättet. Generellt, kommer antingen ett buken, njure, urinblåsa och / eller urinledare röntgen förformas beroende på var svullnad och ömhet är. Om det finns några som har hittats avvikelser som kan skjuta eller växer på tunntarm och tjocktarm, skulle det betyda enterokolit.

Hur att diagnostisera enterokolit. Har du haft illamående.
Hur att diagnostisera enterokolit. Har du haft illamående.

Några andra typer av tester som kan användas för att diagnostisera enterokolit är en barium röntgen, datortomografi och som en sista utväg en koloskopi. En barium röntgen sker ofta genom att intaget av en speciell vätska som ger läkaren en bättre bild av tunntarmen och tjocktarmen. Om röntgen ska tas av tjocktarmen, kommer en barium lavemang administreras. Du kommer inte att tillåtas att äta eller dricka något efter midnatt dagen före barium röntgen är att vara förformad. Datortomografi ges så att läkaren kan få en detaljerad bild av de infekterade inälvor och organ i kroppen för att diagnostisera infektionen och att utesluta andra mer allvarliga problem. En koloskopi skulle endast användas om avvikelser hittades på eller runt din kolon i en datortomografi.

Enterokolit är ett behandlingsbart tillstånd, så länge som du får en korrekt diagnos från en läkare vid första tecken på ett problem. Om den lämnas obehandlad kan den leda till fler komplikationer på vägen.