E2k

Hur kan man förhindra mesoteliom

En av riskerna med exponering för asbest är sammandragning av en cellulär nivå cancer som kallas mesoteliom. Denna cancer angriper normalt membranet slemhinnan i många olika organ i kroppen. Emellertid påverkar ett tidigt skede av denna cancer i lungorna, särskilt lungsäcken, vilket är säcken eller foder som innehåller en persons lungor. Risken för mesoteliom uppstår när en person utsätts och andas små fragment och fibrer av asbest. Lång exponering kommer definitivt utlösa cancer utveckling.

Om inte diagnostiseras och behandlas tidigt kan cancern vara obotlig

Om inte diagnostiseras och behandlas tidigt kan cancern vara obotlig. Vid den tidpunkten kan varje person med cancer har bara ett år eller två i bästa för att leva. Eftersom du definitivt inte vill uppleva detta, här är några tips att tänka på för att förebygga mesoteliom.

Hur kan man förhindra mesoteliom. Säg nej till asbest.
Hur kan man förhindra mesoteliom. Säg nej till asbest.
  • Säg nej till asbest. Eftersom asbest är den skyldige av denna sjukdom, då det bästa sättet att förhindra det är att undvika exponering för den helt och hållet. Detta innebär att du bör undvika att röra eller andas på platser som har asbest foder. Vissa byggnader har fortfarande asbest foder, se till att undvika att gå in dessa strukturer. I själva verket aldrig gå nära dem.

    Nu, om du har något annat val, sedan överväga att bära skyddsutrustning såsom Jumpsuits och ansiktsmasker. Detta kommer att ge dig ett lager av skydd mot exponering. Naturligtvis, när du lämnar platsen, se till att ta av dig kläderna innan en annan byggnad eller ditt hem. De små fibrerna i asbest kan fastna på kläderna så går hem bär dessa kläder är ett definitivt no-no. Ja, vem vill ha sina barn exponeras i onödan.

  • Gör ditt hem asbest-fri. Om du har ett modernt hem, så är det möjligt att det gjordes utan asbest. Äldre hus och strukturer som används asbest för brandskydd. Idag, eftersom det är en fara, har det förbjudna. Om du tror att ditt hem kan göras med asbest, anlita en entreprenör för att kolla upp det och ta bort det. Inte vara okunniga och billig. Din familjs säkerhet och välbefinnande är viktigare än pengar.
  • Sluta röka. Om ditt jobb innebär att arbeta i miljöer där asbest inte kan undvikas, då bortsett från att bära skyddsutrustning, kan du alltid bevara hälsan hos dina lungor. Om du röker cigaretter, är risken för att utveckla mesoteliom större. Som sagt du sparka vana. Det kommer att minska riskerna samt hålla lungorna friska.
  • Arbeta dina lungor. Bortsett från att sparka vana, kan du stärka dina lungor ännu mer genom att delta i regelbundna kardiovaskulära övningar, typ som får ditt hjärta att pumpa och dina lungor fungerar. Motion kan rensa vägar till lungorna och utvisa alla oönskade partiklar och gifter genom andning. Naturligtvis se till att du har möjlighet att andas på rätt sätt när du deltar i dessa typer av övningar.

Stärka immunförsvaret

Stärka immunförsvaret. Du kan kämpa mot cancerceller genom utjämning upp ditt immunsystem. För att göra detta, helt enkelt äta hälsosamt. Ät mer färska grönsaker och frukter. Dessutom dricker mycket vatten och komplettera din kost med kommersiellt tillverkade multivitaminer.