E2k

Hur att införliva mer frukt och grönsaker i din kost

De flesta människor inte får tillräckligt med frukt och grönsaker i sin kost. Dessa livsmedel innehåller många vitaminer samt fibrer och andra näringsämnen byggstenar. I själva verket, frukt och grönsaker är bland de mest hälsosamma livsmedel du kan äta. Om du försöker förbättra din hälsa, är ett bra sätt att göra det genom att äta mer av dem. Så här införliva mer frukt och grönsaker i din kost:

  1. Äta hemma. Om du äter hemma ofta, du är mer benägna att äta frukt och grönsaker än om du äter på restauranger eller få snabbmat. Håll ditt kylskåp lagras med grönsaker din familj gillar och att du vet hur att laga mat vid måltider. Var alltid beredd att laga åtminstone en frukt eller grönsak sida med varje måltid.
  2. Lär dig att laga mat. Många hoppar sina grönsaker eftersom de inte gillar smaken, men att lära sig att koka dem i en mängd olika sätt kan göra äta frukt och grönsaker roligt och intressant. Om du vill äta mer frukt och grönsaker, prova att utöka dina vyer. Prova nya livsmedel som du ser i affären, och få en kokbok som har intressant frukt och grönsaker baserade recept. Du kan bli uttråkad om du alltid äta dina frukter och grönsaker råa och slätt. Du kan göra vegetariska smårätter eller ens vegetariska varmrätter.
  3. Gör substitutioner. Om du måste äta ute, göra substitutioner så att du får en portion frukt eller grönsaker i stället för pommes frites eller andra sidorätter. Detta är även möjligt i vissa snabbmatsrestauranger. Det är ett enkelt sätt att njuta av att äta ute medan innehåller mer frukt och grönsaker i din kost. De flesta restauranger skulle vara glad att göra sådana substitutioner, om du ber om dem.
  4. Ät frukt och grönsaker för mellanmål. Gör äta frukt och grönsaker så enkelt som möjligt för hela familjen. Håll behållare av tvättade och skär grönsaker i en anvisad plats i kylskåpet skall förpackas för lunch eller ätas som mellanmål. Se till att hålla massor av enkla att äta frukt och grönsaker i ditt hem hela tiden och göra en insats för att ta dessa innan alla andra tilltugg.
  5. Ät frukt till frukost eller efterrätt. Frukt har naturligt socker som ska tillfredsställa ditt sug efter en sötsliskig frukost behandla. Detta naturligt socker gör dem också till ett utmärkt val för dessert.
Hur att införliva mer frukt och grönsaker i din kost. Lär dig att laga mat.
Hur att införliva mer frukt och grönsaker i din kost. Lär dig att laga mat.

Du bör äta minst fem portioner frukt eller grönsaker per dag, men i dag är de flesta människor inte få detta rekommenderade beloppet. Genom att göra en medveten ansträngning för att införliva mer frukt och grönsaker i din kost, du förbättrar din hälsa och välbefinnande.