E2k

Hur berätta om du eller ditt barn har huvudlöss

Huvudlöss anses vara parasitiska organismer som infekterar håren på huvudet. Termen löss är plural för lus som består av flera arter av små vinglösa insekter, vanligtvis angriper människor och andra däggdjur. Mäter bara cirka 0,3 cm långa, huvudlöss normalt lägger sina ägg på folliklar av hår, vilket skapar ett medium för överföring sina ungar. Head löss sker oftast hos små barn eftersom de utsätts främst till husdjur eller andra miljömässiga gränssnitt som vuxna brukar inte stöta på. Upptäcker att du eller ditt barn har en angrepp huvudlöss är en allvarlig sak trots att endast besvärande och inte öppet farligt. Du skulle behöva rätt mängd försiktighet och initiativ för att förhindra att parasiterna sprids och för att slutligen förstöra nämnda organismerna. Här är några tips på hur man kan berätta om du eller ditt barn har huvudlöss och vissa nödvändiga åtgärder för att utföra när man står inför en infektion.

  • Samla de nödvändiga artiklar för jobbet. Att upptäcka en angrepp huvudlöss, skulle du behöva en nit kam, särskilt utformade för att ta ut huvudlöss från delar av ditt hår. Vid behandling av infektioner, skulle du behöva ett schampo löss borttagning och ett huvud löss insekticid för desinficering möbler.
  • Lägg märke till yttre tecken. Om du har den känslan av klåda förekommer på håret på huvudet eller om du ser ditt barn ständigt kliade sig i huvudet, skulle du vill undersöka för förekomst av huvudlöss. Du kan säga att någon annan abnormitet kan ha orsakat klåda som mjäll, men det är alltid bra att undersöka ytterligare för att förhindra spridning av parasiter, om någonsin finns.
  • Undersök håret. Med hjälp av en penna eller något annat lämpligt föremål, del din eller ditt barns hår och sedan leta efter små vita flingor knutna till hårstrån nära hårbotten. Dessa är troligen nit eller löss ägg. För att underlätta processen, använda din nit kam, som lätt skulle kunna ta ut dessa ägg. Om du upptäcker flera av dessa strukturer, kan du vara positivt för en huvudlöss angrepp. Kontrollera också för vuxna huvudlöss.
  • Konsultera en läkare. Även om de flesta läkare inte egentligen specialiserade på sjukdomar i håret, kan du välja att kontakta din hud läkare eller annan allmänläkare som kan ge dig ett tips eller två för att avgöra om du verkligen har huvudlöss i håret. Det är en god idé att kontrollera med din läkare om parasiten, hur infektionen fungerar och andra komplikationer av angrepp.

Hur berätta om du eller ditt barn har huvudlöss. Samla de nödvändiga artiklar för jobbet.
Hur berätta om du eller ditt barn har huvudlöss. Samla de nödvändiga artiklar för jobbet.

Om du verkligen veta att du eller ditt barn har kontrakterat huvudlöss, är det bäst att behandla hela familjen från nämnda parasiter. Du kan använda ett schampo löss borttagning som Nix eller permetrin, som effektivt skulle kunna avlägsna huvudlöss från håret eller ditt barns hår. Eftersom det är oundvikligt att stoppa spridningen av parasiten, kan du använda en insekticid huvudlöss för dina möbler också.