E2k

Hur de ska följa etikett rullstol

Människor i rullstolar bör övervägas och behandlas på samma sätt som personer som inte är i rullstolar. Människor bör lära sig att respektera människor som använder en rullstol genom att ge dem en rättvis behandling. Särskild uppmärksamhet är inte nödvändigt eftersom det kommer bara att förvärra deras emotionella stabilitet. Hur kommunicerar du med individer i rullstolar? Här är några tekniker för att visa respekt utan att såra deras ego:

Hur de ska följa etikett rullstol. Bry dig inte rullstolen eller produkter rörlighet eller delar.
Hur de ska följa etikett rullstol. Bry dig inte rullstolen eller produkter rörlighet eller delar.
  1. Bry dig inte rullstolen eller produkter rörlighet eller delar. Denna teknik kan vara svårt, men det är det bästa sättet att skapa rapport med personen. Undvik att titta på föraren och rullstolen med en sorglig och sympatisk öga. Om du inte nära till den person eller om det är ditt första möte, inte be honom att utveckla sitt funktionshinder. Start ämnen om spel och utbildning. Om han börjar prata om hans handikapp, fokuserar inte på händelsen. Fokusera på känslor för den enskilde. Kunna veta vad han tycker om det och hur han vill folk att reagera på det. Öka sin moral genom att utmana honom. Å andra sidan, inte ge honom en utmaning som kan skada hans känslor som att spela basket. Visa aldrig för mycket sympati. Peoplein skotrar hatar för mycket sympati.
  2. Fråga innan du gör något. Erbjuder inte något som inte behövs. Fråga individen i stolen om han eller hon vill eller behöver hjälp innan du ger det. Gör något som inte ställs är som visar att ansiktet på den person hans handikapp. Låt honom göra vad han eller hon vill. Ge honom frihet att göra någonting. Var inte ett hinder för hans fria rörlighet. Om du skryta om att ge hjälp (t.ex. ger ramper, skåpbilar eller lyfta hyra), desto större är chansen att han kommer bli irriterad med dig. Ditt motiv för att "hjälpa" kan vara ett sätt för honom att hata din närvaro.
  3. Ha alltid i åtanke att rullstolen är personens kroppsdel och inte en av hans tillbehör. Även om du inte rätt att luta sig mot stolen. Respektera rullstolen, som du vill att din kropp organ skall respekteras av andra.
  4. Sitt ner. Nyckeln till bra kommunikation är öga mot ögonkontakt. Du kan nivå ögonen med individen genom att sitta ner. Chansen att ha en stel nacke minskar också genom att sitta ner. Kort sagt, om du vill vara bekväm, sitt ner.
  5. Om någon står bredvid den som är i en elektrisk rullstol, prata med assistenten i några minuter, men låt inte en i transport stol i ett handikapp van att vara utanför samtalet. Se till att båda får delar i konversationen.

Om du vill minska din obekväma stunder att kommunicera med människor i en rullstol, följ bara de metoder som anges ovan och du kommer säkert att vinna deras vänskap.