E2k

Hur disciplinera barn med utmanande beteende

En av de svåraste jobb du kan möta som förälder är disciplinerande dina barn, särskilt när de uppvisar särskilt utmanande beteende. Och när dina barn är som värst, är ditt humör vanligtvis som kortast. Men den goda nyheten är att när du har effektiv disciplin strategier på plats kan du förvandla negativa beteenden till positiva, lärande situationer. Här är några saker du kan prova för att hjälpa dina barn att bli väluppfostrade:

 1. Besluta om en disciplin metod du och din make kommer att använda och komma med några grundregler. Se till att du dela denna information med hela familjen så att alla vet konsekvenserna av att bryta mot reglerna.
Hur disciplinera barn med utmanande beteende. Var inte rädd för att sätta gränser.
Hur disciplinera barn med utmanande beteende. Var inte rädd för att sätta gränser.
 • Var konsekvent att svara på dåligt uppförande så att dina barn kommer att veta vad som väntar varje gång. När du har en disciplin plan på plats i förväg, det hjälper dig också att hålla humöret och hantera saker lugnt och kyligt.
 • Kom ihåg att olika barn reagerar på olika metoder, så att inte känna att du måste använda samma strategier med var och en. Var flexibel att anpassa vad som fungerar bäst för varje personlighet.
 • Håll dig till en rutin i ditt hushåll, så förväntningarna på dina barn, särskilt de yngre, är tydliga och förstås.
 • Se till att dina regler och begränsningar är lämpliga för dina barns åldrar, förmågor och utveckling.
 • Var inte rädd för att sätta gränser, även om de gör dina barn upprörd. En del av ditt jobb som förälder är att hålla dina barn säkra och lära dem hur man gör smarta val. Kom ihåg att du inte behöver vinna en popularitetstävling med dem, men du måste ta hand om dem efter bästa förmåga.
 • Tillrättavisa dina barn när de inte beter sig, men var noga med att inte fortsätta att upprepa sig själv. Ge dem två försök och sedan på tredje, upprätthålla konsekvensen.
 • När dina barn har utbrott eller vredesutbrott humör, ignorera dem så mycket du kan, så länge de inte i någon fara. Genom att ge efter för deras krav på sådan tid, du förstärker bara den negativa beteende.
 • Håll alltid din egen humör i schack. Så frustrerad som ni kan vara, låt det inte syns. När du skriker åt dina barn och verkar utom kontroll, förlorar du din auktoritet och ge dem reaktionen de söker.
 • Kom ihåg att barn tycker i nuet, så när du straffa dem för missköter, gör det på plats, så att de kan se konsekvensen omedelbart. Dröj inte för senare, eller det kommer inte att ha någon effekt.
 • För äldre barn som inte följer dina regler, prova undanhålla privilegier som vistas upp att titta på TV eller gå ut med vänner. Du kan sedan låta dem tjäna dessa saker tillbaka genom att visa positivt beteende.