E2k

Hur dra nytta av vitamin B12

Vitamin B12 är en av de åtta B-vitaminer

Vitamin B12 är en av de åtta B-vitaminer. Det kan tas från olika livsmedel som mjölk, ägg, skaldjur, lever, tonfisk, ost, kyckling och praktiskt taget alla fjäderfäprodukter och skaldjur. För att göra detta vitamin lättillgänglig, särskilt för barn, många livsmedelsproducenter i Europa befästa sina förädlade livsmedelsprodukter såsom frukostflingor med vitamin B12. Med dagliga vitamin B-komplex tillskott är ett annat sätt att få en regelbunden dos av vitamin B12. I extrema näringsbrist fall är Vitamin B12 injektioner rekommenderas.

Hur dra nytta av vitamin b12. Den är ansvarig för blod-och dna-produktion.
Hur dra nytta av vitamin b12. Den är ansvarig för blod-och dna-produktion.

Dessa är de många fördelar som vi kan få från Vitamin B12:

 • Det bidrar till att upprätthålla balansen i kroppen genom att hjälpa organen hänga med sina respektive funktioner. Vitamin B12 hjälper att lyfta energinivån och hjälper levern, njurar, mjälte, hjärta, och urinblåsan för att utföra normalt.
 • Den är ansvarig för blod-och DNA-produktion. Det är till hjälp vid framställning av röda blodkroppar så att de flesta patienter som lider av leukemi och andra blodsjukdomar ges ytterligare doser av vitamin B12. Ännu viktigare, förhindrar vitamin B12 anemi, en sjukdom som indikerar brist på röda blodkroppar.
 • Det förbättrar hjärnans och nervsystemets funktioner. Eftersom vitamin B12 gör jobbet av röda blodkroppar hjälper hjärnan att utföra mer effektivt när det finns tillräckligt med tillgången på blod i kroppen.
 • Det bidrar till att ge mer energi och har en betydande roll i kroppens ämnesomsättning. Vitamin B12 är särskilt användbart för människor som försöker gå ner i vikt. Tillsammans med en vettig kost och motion regim, hävdar vitamin B12 vanligtvis ämnesomsättningen så att kroppen kan gå ner i vikt med en idealisk hastighet.
 • Det hjälper skärpa minnet och korrigerar synproblem. Det hjälper också att motverka den tidiga debuten av demens i hög ålder.
 • Det stärker adrenalin körtlar och därmed gör en person att undvika trötthet och övergripande utmattning.
 • Vitamin B12 i form av Hydroxokobalamin, fungerar som motgift mot cyanidförgiftning.
 • Män med låga spermieantal kan ha nytta av att ta vitamin B12 doser. Det har visat sig att vitamin förbättrar produktionen av spermier så löser fertilitetsproblem.
 • Hörselskador orsakade av tinnitus eller en gnagande surrande i öronen brukar indikera brist på vitamin B12. Denna sjukdom behandlas vanligtvis med vitamin B12 tillskott.
 • Vitamin B12 är normalt rekommenderas för personer med sömnlöshet på grund av dess förmåga att piggna produktionen av melatonin, ett hormon som hjälper dig att få en god sömn. Äldre människor är oftast de som drabbats av sömnproblem på grund av ålder, blir produktionen av hormoner i kroppen mindre effektiv. Därför behövs ytterligare Vitamin B12 krav bland äldre människor.
 • Vitamin B12 är också bra att hjälpa behandla astma bland barnen.

Det finns pågående studier försöker bevisa att vitamin B12 kan hjälpa bota HIV. Det har visat sig att personer som lider av aids är låga på vitamin B12. Därför en korrelation etableras för hur vitamin kan bidra till att öka immunsystemet hos AIDS-patienter och förhoppningsvis bota sjukdomen permanent.