E2k

Hur du använder koffein piller säkert

Kaffe har länge varit en favorit drink under små och stora sammankomster

Kaffe har länge varit en favorit drink under små och stora sammankomster, en bestämd stöttepelare till någon mat meny och även ett hushåll nödvändighet för de flesta. Koffein, eftersom dess huvudsakliga beståndsdel, kan anses ansvarig för att ha myntat begreppet "kaffeböjelse" på grund av dess naturligt inbjudande effekter. Men många vet inte att koffein även finns i andra favoriter som te, läsk, energidrycker och choklad. Idag tar koffein på en ny form genom ett sinnrikt bekvämt koffein piller.

Hur du använder koffein piller säkert. Kaffe har länge varit en favorit drink under små och stora sammankomster.
Hur du använder koffein piller säkert. Kaffe har länge varit en favorit drink under små och stora sammankomster.

Och med sin ökande popularitet, särskilt bland personer med stillasittande livsstil, eller de som är beroende av den plötsliga energikick från koffein, är det frågan om vi använder det på ett säkert sätt. För att besvara denna fråga, är det bättre att fråga hur mycket koffein är för mycket.

Kroppens tolerans för kaffe varierar från person till person, men om vi tittar på de olika typer och former för beredning av kaffe, kan vi ha en exakt siffra att fundera över. En enda kopp kaffe eller ett enda skott av espresso innehåller:

  • Drip Coffee - 115 - 175 mg
  • Espresso - 60 mg
  • Bryggt - 80-135 mg
  • Omedelbar - 65 till 100 mg
  • Decaf (Brewed) - 3-4 mg
  • Decaf (Direkt) - 2 till 3 mg

En 30-grams chokladkaka innehåller mellan 20 till 60 mg koffein. En 375 ml läsk har 40 mg medan en 250 ml förpackningar energi dryck 80 och 100 mg.

Eftersom koffein är en vanlig ingrediens i många viktminskning produkter.
Eftersom koffein är en vanlig ingrediens i många viktminskning produkter.

Enligt hälsoexperter, är en genomsnittlig person som konsumerar mindre än 170 mg per dag säker. Men i fall du oroa din dos, här är några tips för att göra ditt koffeinintag en hälsosam vana:

  1. När du har tagit piller eftersom du inte kan komma ihåg när, ta initiativ för att begränsa ditt intag långsamt för att undvika över-irritabilitet eller huvudvärk, och några andra effekter tillbakadragande som illamående, kräkningar, trötthet och ångest.
  2. Drick mycket vatten för att bekämpa sin diuretikum eller uttorkande effekt. En vanlig tumregel är att lägga ett glas vatten till de rekommenderade 8 glas om dagen för varje piller som du tar.
  3. Övervaka dina hjärtslag och puls. Om du har mer än hundra slag per minut, kan det betyda takykardi eller hjärtklappning så det är bäst att sluta ta piller och rådfråga din dietist.
  4. Under graviditeten, tar koffein piller är ett no-no eftersom det kan orsaka missfall eller andra komplikationer.

Eftersom koffein är en vanlig ingrediens i många viktminskning produkter

Eftersom koffein är en vanlig ingrediens i många viktminskning produkter, många människor tror att om man tar koffein eller dricka kaffe hjälper dem att gå ner i vikt. Detta anses vara en missuppfattning enligt välrenommerade dietister och praktiker. Vad koffein gör en person förlorar vatten, vilket i praktiken gör en gott personen dricka vatten för att återgälda, vilket minimerar känslan av hunger. Kroppens ämnesomsättning, vattenintag och följsamhet till din viktminskning programmet, är vad som gör en person ner i vikt. Europeiska College of Emergency Physicians har på rekord över 265 fall av medicinska komplikationer till följd av koffein missbruk, varav de flesta kom från koffein piller.

Utan tvekan har koffein både kapacitet att göra en persons hälsa några bra och att sätta någons liv ur balans, om den missbrukas.