E2k

Hur du använder ögondroppar för att behandla pollenallergi

Going utomhus kan vara mycket roligt, speciellt i ett fält av gräs där du kan bara lägga ner eller ha en picknick med vänner. Det är, om du inte är allergisk mot pollen.

En allergi mot en viss sak är ganska vanligt

En allergi mot en viss sak är ganska vanligt, vare sig det för damm, katter, mödrar-in-law, etc. Om du är allergisk mot pollen och erfarenhet konstant nysningar och få röda ögon, gör ingen panik. Det kan finnas något omedelbart behov av att rusa till sjukhuset. Hemma kan du försöka använda rättsmedel som att använda ögondroppar för att lindra rodnad och vattning av ögonen. Här är några sätt att hjälpa dig att behandla din allergiska reaktion med ögondroppar.

Hur du använder ögondroppar för att behandla pollenallergi. Vet orsaken till irritation.
Hur du använder ögondroppar för att behandla pollenallergi. Vet orsaken till irritation.
  • Vet orsaken till irritation. Visst, du vet att du är allergisk mot pollen, men är du säker på att det var orsaken. Spåra dina handlingar och vad du åt, liksom de kan också vara orsaken till irritation du upplever. Vanliga tecken på allergi är rodnad och klåda i ögonen, och ständiga nysningar som leder till rinnande ögon. Observera att om du är allergisk mot pollen, eftersom de är för små, kan de också orsaka allergiska reaktioner genom ögonen och inte bara näsan.
  • Köp generiska ögondroppar. Du kan köpa över disk, droppar generisk öga som du kan använda som första hjälpen. Tvätta händerna och ansiktet. Torka dem torra innan du börjar använda ögondropparna. Nu tittar upp och håll ögondroppar i ena handen, samtidigt som du håller dina ögonlock på den andra för att hålla ögonen öppna. Försiktigt sätta 2 till 3 droppar på varje öga. Blunda stänga en minut för att låta ögat absorbera medicinering. Se om detta kommer att underlätta klåda och rodnad i ögonen.
  • Ha en back-up plan. Om de generiska ögondroppar inte omedelbar arbete, vänta ytterligare 4 timmar innan ansöka om ett nytt. Om rodnad och klåda kvarstår, kan det vara dags att rådfråga en läkare för ett recept ögondroppar. Följ föreskriven tillämpning av dina nya ögondroppar. Du kan också begära ytterligare medicin som du kan intaget för allergi och dess andra symptom.
  • Repa inte dina ögon. Oavsett hur kliande ögon är, motstå repor eftersom det kan bli smittad. Tvätta händerna regelbundet och använda ren trasa när du torkar ögonen om de börjar till vatten.
  • Gå inte ut ur huset. För att undvika ytterligare komplikationer, hålla sig borta från utomhus som extra pollen i dina ögon kommer bara göra saken värre. Vila ögonen och inte anstränga dem genom att titta för mycket på TV eller spela för mycket tv-spel.

Om du ska återanvända ett gammalt ögondroppar du har i ditt hus

Om du ska återanvända ett gammalt ögondroppar du har i ditt hus, se till att du tittar på utgångsdatumet före applicering. I fall du känner dig mer obekväm med ögondroppar du använder, tvätta ansiktet och stoppa från att tillämpa mer. Konsultera läkare för ett annat märke. Kom ihåg att vissa ögondroppar endast användas under en kort tidsperiod. Konsekvent använda dessa typer kan vara skadligt för ögonen.