E2k

Hur får gratis astmamediciner

Astma är en kronisk inflammatorisk sjukdom i luftvägarna med symtom som andnöd, hosta, väsande och känsla av täthet på bröstet. Du kan förhindra dessa symptom genom att undvika irriterande och allergener. Astmatiska personer brukar använda inhalatorer samt andra mediciner astma. Astma medicinering är dyrt och oftast måste tas kontinuerligt. Detta är mycket utmanande för dem som inte är ekonomiskt välbeställda. Om att få pengar för att köpa läkemedel är ett stort problem för dem. Det finns organisationer och program som hjälper människor med astma som inte har råd att köpa sina läkemedel.

Om du har astma och vill få gratis astmamediciner, följer du stegen nedan:

Hur får gratis astmamediciner. Lista alla mediciner som du tar din astma.
Hur får gratis astmamediciner. Lista alla mediciner som du tar din astma.
  • Lista alla mediciner som du tar din astma. Kontrollera på tillverkarens namn på medicinering. Du kan titta på behållaren av läkemedel eller på rutan för att få tillverkarens namn. Att organisera din lista kan du skriva tillverkarens namn och under det är de mediciner som du använder som särskild tillverkare producerar.
  • Du måste beräkna din månadsinkomst eftersom detta är en av de faktorer som beaktas i få gratis astma medicinering. Du kan använda din senaste lönebeskedet som ett bevis på din inkomst eller be din arbetsgivare om ett undertecknat brev med information om din månatliga inkomst.
  • Gå till din läkare och be om den senaste recept för din astma mediciner. Din läkare måste faxa din senaste recept till tillverkaren.
  • Du kan också ringa läkemedelsföretag att be om recept hjälp. Du kan söka på internet för den specifika nummer som du kan ringa för bolagets recept assistans avdelning. Men om du inte kan hitta ett nummer för receptbelagda hjälp avdelningen, kan du ringa drogen företagets huvudnummer att begära information om sina receptbelagda stödprogram. Det finns en hel del patienter biståndsprogram hjälper astmapatienter som Partnerskap för Prescription Assistance (PPA), RxAssist, Broar och AstraZeneca. PPA har varit att hjälpa människor att få sina nödvändiga läkemedel, särskilt de som inte är försäkrade. RxAssist är en webbplats som skapats av frivilliga inom hälsovården. Webbplatsen innehåller en databas med tillgängliga program patientens stöd och hur man får dem. På webbplatsen finns också information om var du kan få rabatterade läkemedel. AstraZenecas Patienten biståndsprogram hjälper också få gratis och rabatterade läkemedel. Du kan besöka deras hemsida för att se om du är berättigad till sin stödprogram.
  • Du kan också få gratis Advair kupong för dina astmamediciner. Advair är en populär astma medicinering. Advair tillverkaren GlaxoSmithKline har ett program som ger gratis mediciner till astmatiska patienter. Programmet heter andas lättare. Du måste registrera dig till deras hemsida för att få en gratis Advair kupong på din första recept. Din postadress kommer att ombes när du registrerar dig. Du behöver inte oroa dig eftersom du inte kommer bli tillfrågad om någon känslig information. Detta är endast tillgänglig för dem som inte använder Medicare.

Om du har problem finansiering för dina astmamediciner, försöka få gratis mediciner för astma att se till att du kommer att vara säker.