E2k

Hur får medicinsk ledighet för migrän

Migrän är mycket smärtsamma huvudvärk som ofta åtföljs av illamående och kräkningar. Det börjar när nervceller som är mycket aktiva skicka meddelanden till blodkärlen som orsakar dem att tygla och sedan snabbt expandera. Expansionen kommer att följa släppa av inflammatoriska enzymer eller hormoner som gör pulserande processen att skada en hel del. Det brukar varar upp till fyra timmars olidlig smärta och kommer att pågå längre beroende på orsakerna.

Migrän drabbar många människor

Hur får medicinsk ledighet för migrän. Inhämta råd från läkare.
Hur får medicinsk ledighet för migrän. Inhämta råd från läkare.

Migrän drabbar många människor, cirka 28 miljoner människor enbart i USA, framför allt kvinnor. Detta kan orsakas av stress, känslighet för kemikalier såsom MSG (mononatriumglutamat), överdriven konsumtion av koffein, menstruationer och många andra. Migrän kommer verkligen att påverka arbetsförmågan hos en person eftersom personen inte kommer att kunna koncentrera sig på sitt arbete. Det är bättre att ta en paus och få en medicinsk ledighet. Så, hur får man en?

Inhämta råd från läkare. Du måste kunna ge konkreta bevis att du faktiskt har migränattacker. Du måste se dig läkare kanske en gång varannan vecka eller när det är nödvändigt. Be för medicinska certifieringar eftersom du missar ditt arbete på grund av denna sjukdom. Dessa certifieringar visar orsaken till din migrän, oavsett om det är på grund av stress eller någon sjukdom som är förknippad med attackerna som högt blodtryck eller astma. Dessa kommer också att visa vad läkaren rekommenderar du för medicin och om han rekommenderar att du tar en medicinsk ledighet för att återhämta sig. Du kommer att kunna övertyga din arbetsgivare att du har migrän och inte kan arbeta när det finns attacker. Du måste också notera varje attack, hur mycket smärta du upplever under en attack och hur lång tid tar det för den att avta.

Fil för medicinsk ledighet. Skicka den medicinska certifieringar som din arbetsgivare tillsammans med din ansökan om ledighet. Var säker på att du kommer att göra din arbetsgivare vet att du har migränattacker och gör vad som behövs för att göra för att du ska övervinna sjukdomen. Lämna över de certifieringar så att din ansökan för medicinsk ledighet kommer att beaktas. Var noga med att försäkra din chef om att du kommer att gå tillbaka till arbetet när du är gott och väl.

Migrän drabbar många människor. Fil för medicinsk ledighet.
Migrän drabbar många människor. Fil för medicinsk ledighet.

Gå till din personalavdelningen när din arbetsgivare kommer att ge en go signal så att du kan ta en tid från ditt arbete. Få formulär som du måste fylla i för att få en medicinsk ledighet. Fyll i ditt namn, din läkare namn och din arbetsgivares namn, med sina underskrifter. Det finns ämnen som skulle fråga er vad är skälen i att få en medicinsk semester och hur länge kommer din ledighet bli. Du kan ta din semester när processen är klar.

Du måste ta en paus

Du måste ta en paus, ta dina mediciner och göra allt som din läkare beordrade dig att göra för att du ska bli frisk. Medicinska bladen ges främst för ett par dagar, och inte under längre perioder. Arbetsgivaren kan anse dig vara oförmögen att göra arbete om du ber om en mycket lång ledigheten (om det inte är för mammaledighet och liknande). Men det är inte också lämpligt för dig att gå tillbaka till arbetet utan att vara mycket väl. Bara ta din tid.