E2k

Hur förbereda sig inför en angiografi

Om läkaren anser att du kanske har en blockering, förträngning eller tilltäppning i dina vener eller artärer, kan han schemalägger du en angiografi. Det är ett förfarande som tar bilder av dina blodkärl från insidan, så att läkare att leta efter problem med blodflödet. Om du har en angiogram kommer upp, här är hur du kan förbereda.

Steg 1

Underrättas. Innan du går in för angiografi, se till att du förstår den process som du kommer att gå igenom. Din läkare bör lägga ut testet för dig. Men fråga alla frågor du kan tänkas ha. I allmänhet bestämmer testet om någon av dina vener eller artärer har begränsat blodflöde. Det tar ett par timmar, och du kommer att vara hemma den kvällen (om än lite groggy) antar allt går bra.

Steg 2

Hur förbereda sig inför en angiografi. Informera din läkare om din nuvarande medicinska tillstånd.
Hur förbereda sig inför en angiografi. Informera din läkare om din nuvarande medicinska tillstånd.

Informera din läkare om din nuvarande medicinska tillstånd. Om din läkare inte redan känner till, låt honom veta om eventuella andra villkor eller allergier som du kan ha, speciellt om du är allergisk mot någon typ av medicin som sjukhuset kan behöva använda på dig under din angiografi. Specifikt de med jod allergi, allergier skaldjur eller kontrastmedel allergier måste låta sin läkare veta innan ett angiogram så ändringar proceduren kan göras. Samt, om detta inte är första gången som du har haft detta förfarande gjort, vara säker på att förmedla några problem eller biverkningar som du hade med den förra proceduren.

Steg 3

Gå över medgivande. Före din angiografi, måste du underteckna ett medgivande. Detta bekräftar att du är medveten om risken för komplikationer och biverkningar som ett resultat av angiografi. Diskutera dessa möjligheter på längden med din läkare innan du ger skriftligt samtycke till förfarandet.

Steg 4

Se till att dina naglar är rena. Under angiografi, kommer din omsättning ständigt övervakas. Och ofta, sjuksköterskor föredrar att kontrollera din cirkulation i nageln sängar. För att göra detta enklare och mer hygieniska, rengör naglarna ordentligt före angiografi. Ta bort eventuellt nagellack och trimma dina naglar till en rimlig längd. Du vill inte ha något - smuts eller naglar - att störa angiografi förfarandet.

Också ta bort alla smycken och lämna den hemma så att du inte riskerar att förlora det medan du är på sjukhuset.

Steg 5

Gå över medgivande. Se till att dina naglar är rena.
Gå över medgivande. Se till att dina naglar är rena.

Sluta äta. Runt 20:00 på natten innan din angiogram, kommer läkaren begära att du slutar äta. Så har inte något att äta eller dricka efter denna tid. (Din mage måste vara tom.)

Steg 6

Få en god natts sömn. Även din hjärna kommer förmodligen att racing kvällen innan din angiografi, försöka få lite vila. Du behöver all energi du kan få på följande dag, så gör det inte något alltför kraftig att kvällen och gå till sängs tidigt.

Steg 7

Få en åktur. På morgonen din angiografi, se till att du har din make eller stödperson där med dig. I själva verket, be denna person att köra dig till och från sjukhuset. Efter angiografi, kanske du känner dig lite yr eller svimfärdig, och detta är verkligen inte ett bra tillstånd att köra i. Har en vän eller familjemedlem vara din chaufför. Du kommer att uppskatta att kunna vila på skjutsen hem efter din angiografi.