E2k

Hur gå ner i vikt genom ayurveda

Ayurveda är en alternativ hälsa praktiken med metoder hämtade från urgamla hinduiska medicinska metoder. Dess filosofi är att förlänga livet genom att leva en hälsosam och balanserad livsstil där sinnet, kropp och själ allt arbete harmoniskt. Det är som att införliva andliga, praktisk och vetenskapliga inslag i ditt mål att leva hälsosamt. Här är några grundläggande riktlinjer för hur man kan gå ner i vikt genom ayurveda.

 1. Ta reda på din kropp typ först och följa dieten efter din kroppstyp. I ayurveda, det finns 3 sorters Doshas (översatt som kroppsliga humors): Vata, Pitta och Kapha. Kombinationen av dominerande doshas bestämmer ens kropp typ. En Kapha extrem i speciella leder till övervikt eller fetma. En vata extrem å andra sidan, är underviktig. Balans måste uppnås för att uppnå harmoni i kropp, sinne och själ. Ta reda på egenskaperna för varje dosha och avgöra vilka som är dominerande i dig. Först när du vet att din kropp typ, kan du följa lämplig kost.
 2. Starta din morgon rutin med en honung-vatten drink. Ta ett glas varmt vatten blandat med en matsked honung och saften från en halv citron. Honey hjälper genom att mobilisera fett i din kropp så att den lätt kan användas som energikälla.
 3. Du kan välja att ha en tung frukost eller lunch, men alltid äta en lätt middag. Till frukost, är ett förslag att ha vete spannmål eller mung böngroddar. Följ upp med en kopp skummjölk. Till middag kan du ha sallad och inkluderar fullkornsbröd eller hela chapattis vete. Inkludera grönsaker som tomater, gurkor, morötter och rödbetor. Du kan välja att äta dem råa, kokta eller kokt.
 4. Genomför alltid dina måltider och etablera ett regelbundet ätande schema. Tre måltider per dag är tillräckligt, och alltid äta dina måltider i tid så att kroppen kan skapa normalt ätande och mönster metabolism.
 5. Satsa på varma drycker i stället för kalla, iskallt och kära. Drink glas varmt vatten i stället för kallt vatten under hela dagen. Du kan ha en drink av fruktsaft, kokos vatten, citron te, ingefära te eller mynta te. Oanvänd och morotsjuice i synnerhet bidra till att spola ut fett.
 6. Inkludera mer grönsaker och frukter i din kalorifattig mat. Mörka, bittra grönsaker i synnerhet som den bittra jättepumpa, stöd i att förlora vikt. Mumsa på kål då och då eftersom det slutar omvandla socker till kolhydrater och fett. Inklusive kvistar mynta i dina måltider också eliminerar fett.
 7. Ha nyttiga snacks mellan måltiderna. Du kan ha ett mellanmål av torkad frukt, fullkornsbröd, eller grönsakssoppa. Kom ihåg att inte ta till ohälsosamma mellanmål eller ens bearbetade livsmedel eftersom dessa kan bara lägga till din vikt.
 8. Kombinera livsmedel som är kompatibla med varandra. I en Ayurveda kost, är filosofin: Gilla går med ut. Lär dig hur man förbereder en balanserad måltid. Infuse örter och varma kryddor som kummin, ingefära, cayenne och svartpeppar.
 9. Undvik extrema såsom mycket salt, sött, surt, eller feta livsmedel. Avstå lägga salt till dina måltider om du kan, eller använda den sparsamt. Undvik mejeriprodukter som ost och smör eftersom dessa är hög i fetthalt. Också undvika mat med massor av kolhydrater som ris och potatis.
 10. Komplettera din kost med motion som är lämplig för din kropp typ. Liksom diet, det finns också olika typer av träning som lämpar sig för en viss kroppstyp. Att veta vilken typ av övningar du bör göra, kan du forskning eller kontakta en Ayurveda fitness expert. Promenader, jogging, löpning, och yoga fungerar bra för de flesta kroppstyper.
 11. Ayurvediska tandkött rekommenderas också för dem som är överviktiga. Commiphora Mukul, eller "Guggulu" är en medicinsk lösning för att förlora vikt.

Den hinduiska förfäder visste hemligheten att förlänga liv och god hälsa

Hur gå ner i vikt genom ayurveda. Ta reda på din kropp typ först och följa dieten efter din kroppstyp.
Hur gå ner i vikt genom ayurveda. Ta reda på din kropp typ först och följa dieten efter din kroppstyp.

Den hinduiska förfäder visste hemligheten att förlänga liv och god hälsa. Och fram till nu, deras kunskap och visdom är fortfarande mycket levande i Ayurveda hälsa praktiken. Ta en sida från deras bok, få friska och gå ner i vikt genom ayurveda.