E2k

Hur jämföra för - och nackdelar av generiska läkemedel

Generiska läkemedel har fått hype dessa dagar när det gäller att fungera som ett billigare alternativ för märkesvaror läkemedel. Och detta sker med goda skäl. De generiska apotek initiativtagarna hävdar faktiskt att i olika fall deras erbjudande är kompetent nog och kommer vid ett mycket lägre pris. Med de många frågor i den ekonomiska situationen och behovet av att spara på vissa objekt för att göra plats för högre nödvändigheter verkar tillströmningen av generiska läkemedel att vara universalmedel som håller märkesvaror läkemedel från att få fullständigt monopol över köparna.

I ringa fall

I ringa fall, som inte egentligen innebär liv eller död situationer, som till exempel, impotens, kan en billig tablett lätt köpas från en offline eller online farmaceutiska butik. Andra läkemedel såsom Norvasc, Advair, Protonix och Lotrel finns även andra exempel på läkemedel som kan köpas av de generiska hyllorna. Vissa avviker inte helt från märkesvaror prisklass, men eftersom värdet av läkemedlet ökar, ökar klyftan mellan generiska och märkesvaror också.

Hur jämföra för - och nackdelar av generiska läkemedel. Har inte magi som märkesvaror mediciner har.
Hur jämföra för - och nackdelar av generiska läkemedel. Har inte magi som märkesvaror mediciner har.

Här är några av de fördelar och fallgropar med att ha den generiska alternativ i ditt medicinskåp:

  1. Billigare. Den mest uppenbara perk använda generiska varumärket är priset. Det är en dramatisk minskning av kostnaderna, särskilt om du handlar i en märkesvaror medicinering av en underhålls-typ. Vissa människor är redan förskrivas med läkemedel som de har att ta permanent förlänga eller upprätthålla sina liv. Sådan kostnad kan vara överkomligt för en del av de olyckliga människor med denna typ av recept. Så billigare medicin genom generika är bra alternativ.
  2. Har inte magi som märkesvaror mediciner har. Även billigare, äger de generiska läkemedel inte alla formuleringar i en beprövad märkesvaror läkemedel. Det kommer inte att kunna fullständigt kopiera effektiviteten och känsliga blandning av kemikalier i en top notch medicin varumärke. Detta är en risk att du måste ta: det kanske inte det allra bästa, men tveksam.
  3. Samma allmänna effekt. Vissa människor som inte verkligen i behov av omedelbara resultat eller botemedel kan ansluta sig till generiska läkemedel, eftersom de främjar samma allmänna effekt hos patienten, och de riktar sig till samma saker som märkesvaror gör.
  4. Några ytterligare biverkningar kan observeras. Branded mediciner har sina bieffekter som redan finns på informationsbladet. Men oftast, generiska varumärken, på grund av den liten variation i blandningen av kemikalier, inte kan förutse att de kommer att begränsas till samma uppsättning biverkningar som deras märkesvaror motsvarigheter gör anspråk på.
  5. Begränsad information om läkemedlet ges. En annan riskabel post för övervägande när du köper generiska läkemedel är att mycket begränsad information ges om den specifika medicinering själv. Eftersom det är en generisk typ är den tillgängliga informationen också generisk beskaffenhet. Ju mer noggrann Konsumenten får inte exakt vara bekväm med något med en sådan begränsad information och kan vara säkrare att köpa märkesvaror ett, om än med överskottet kostnaden.