E2k

Hur kan man förhindra depression hos äldre

Tycker du själv ledsen mycket av tiden? Om så är fallet, kan du lider av depression, vilket är ett medicinskt tillstånd som drabbar många äldre européer. Även pensionärer verkar särskilt ha hög risk för depression, är det inte en normal del av att bli gammal och ska alltid behandlas seriöst eller ännu bättre, förhindras. Här är några saker du kan göra för att förebygga depression och njuta av livet till din fulla potential:

  1. Delta i aktiviteter som gnista ditt intresse och att du känner levande och glad. Hellre än att sitta i ditt rum ensam på natten, gå ut och göra något du gillar!
  2. Om du upplever en förlust, söka stöd från familj och vänner och även delta i grupper som fokuserar på att hjälpa människor sörjer och klara.
  3. Nå ut till andra. Genom att be en vän att äta middag med dig eller gå på bio, kommer du att kunna fokusera på något positivt och distrahera dig från andra saker som kan vara oroande dig.
  4. Volontär din tid. Du kan hjälpa andra och må bra om dig själv på samma gång.
  5. Delta i sociala aktiviteter så ofta som möjligt. Genom att komma ut och träffa folk, kommer du att hålla din hjärna skarp och även ge dig något att se fram emot regelbundet.
  6. Börja en ny hobby eller aktivitet, såsom matlagning, målning eller sång. Genom att starta något nytt, kommer du utmana dig själv och fokusera på att behärska en ny, kreativ förmåga.
  7. Ät gott. När du äter rätt, känner du ditt bästa. Detta kan hjälpa dig att få en frisk tänkesätt.
  8. Delta i träning. Med en senior övning klass, eller gå en promenad grupp kommer att lägga mer gnista i ditt steg och kommer att bidra till att öka ditt humör. En annan fördel är att kläderna även kan passa bättre!
  9. Förbered för förändringar i ditt liv så mycket du kan. Om du går i pension, flyttar till ett nytt hem eller in i en pension gemenskap eller vårdhem, kan du lätt in i din nya livsstil genom att hålla andra saker konstant, som fortsätter att titta på dina favorit tv-program på kvällen, vilket några av din favorit ägodelar med dig till ett nytt hem, eller upprätthålla dagliga samtal med din familj.
  10. Använd alla läkemedel som förskrivs korrekt att minimera biverkningar, som kan omfatta tecken på depression.
Hur kan man förhindra depression hos äldre. Nå ut till andra.
Hur kan man förhindra depression hos äldre. Nå ut till andra.