E2k

Hur kan man förhindra en förstorad prostata med diet

Som män blir äldre

Som män blir äldre, deras prostata åldrar och kan komma in medicinska komplikationer. Ett av villkoren som kan påverka prostatan är utvidgningen. Medicinskt kallas godartad prostataförstoring, kan detta villkor ger män en känsla av obehag, särskilt när man kissar. Om du är på väg att skriva in dina fyrtioårsåldern, måste du överväga sätt att förebygga prostataförstoring, genom kosten. Här är hur.

Hur kan man förhindra en förstorad prostata med diet. Minimera fett och socker.
Hur kan man förhindra en förstorad prostata med diet. Minimera fett och socker.
  • Drick upp. Börja med att öka ditt vattenintag. Öka ditt vattenintag innebär att du kommer att kunna kissa mer. Ju mer urin du producerar, desto mer utspädd bakterier som naturligt lever i urin kommer att bli. Detta innebär att det blir färre chanser att få urinvägsinfektioner. Urinvägsinfektioner kan också orsaka prostataförstoring, särskilt eftersom prostatakörteln är ansluten till urinvägarna. Se till att du dricker minst 8-10 glas vatten varje dag, beroende på din kroppsstorlek och din nivå av fysisk aktivitet. Försök att dricka vanligt, destillerat vatten, i stället för dricksvatten läsk.
  • Öka din urin syra. Därefter bör du också arbeta med att öka surhetsgraden i urinen. Surhetsgraden i urinen kan tyckas negativt, men i realiteten innebär också att din urin kommer att bli mer fientlig mot bakterier. Det innebär att du kommer att minska dina chanser att få urinvägsinfektioner, eftersom den sura karaktär din urin och ditt urinvägarna kommer att hindra bakterier från blomstrande. Det bästa sättet att öka din urin surhet är genom att dricka mycket tranbärsjuice, vilket naturligtvis har höga halter av syra.
  • Ät fisk. Därefter införliva fler objekt havet mat i din kost. Fisk och skaldjur är inte bara består av magert kött som har mindre fett och mindre kolesterol, men skaldjur har också stora mängder omega-3-fettsyror. Det är bra fetter som inte kommer att täppa dina artärer, men hjälper till att förhindra inflammation i prostatakörteln. Fettsyrorna är också bra för ditt hjärta, eftersom det förhindrar också hjärtat från att bli inflammerad. Om du inte har tillgång till fisk som du kan inkludera i din kost, överväga att få omega-3 fettsyror från kapslar och kosttillskott. Dessa är lika effektiva.
  • Ät frukt. Vitaminer kommer naturligtvis att bidra till att stärka immunförsvaret och bidrar till att stärka din prostatakörteln. Se till att du äter så mycket frukt och grönsaker som du kan. Istället för att festa på bakverk som dessert, helt enkelt ta några skivor av frukt att skölja ner din middag eller lunch. Frukt är inte bara välsmakande och näringsrik, men de är också relativt billigt. Dessutom är de också rika på fibrer som bidrar till att eliminera avfall fastnat i mag-tarmkanalen.
  • Minimera fett och socker. Slutligen, se till att du minimerar din fett och socker intaget. För många fetter i din kost kommer inte bara att påverka ditt hjärta och dina artärer, men kan också göra din prostata uppsvälld och svullet. Socker kan också göra din prostata mycket uppsvälld.

Med dessa steg bör du kunna minimera risken för att få en förstorad prostata utan att göra något, men ändra din kost. Vara säker, men att du fortfarande få din prostata undersökning en gång om året när du fyller 40.