E2k

Hur kan man förhindra graviditet gingivit

Korrekt och regelbunden tandvård är en viktig del av att hålla din hälsa i schack. Om du är gravid eller planerar att bli gravid inom en snar framtid, måste du vidta vissa försiktighetsåtgärder för att säkerställa din hälsa och din bebis.

Graviditet gingivit är ett allvarligt tandproblem som negativt kan påverka hälsan hos ditt ofödda barn. Gingivit är en infektion i tandköttet. Symtomen omfattar rodnad, svullnad, blödning och överkänslighet i tandköttet och tänderna. Hos gravida kvinnor blir detta en prenatal oro eftersom det kan orsaka för tidig förlossning.

Här är hur man kan förebygga graviditet gingivit.

  1. Gå till tandläkaren och få dina tänder rengöras och kontrolleras var sjätte månad. Om du planerar att bli gravid eller om du misstänker en graviditet måste du informera din tandläkare.
  2. Helst ska de dentala förhållanden behandlas innan du blir gravid. Om tandläkaren rekommenderar en behandling, dröj inte förrän du föder. Vissa förfaranden rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor.
  3. Upprätthålla en god munhygien alltid. Inte bara kommer det att hålla ditt tandkött och tänder friska, kommer det att förhindra uppkomsten av dålig andedräkt. Munhygien är inte bara för att hålla dina tänder pärlvit, men att behålla hälsan hos tandköttet. Borsta tänderna efter varje måltid och tandtråd dagligen. Du kan även använda ett munvatten formulerad för att förhindra tandköttsinflammation.
  4. Om du märker att ditt tandkött blöder när du tandtråd eller när du borstar tänderna, kontakta din tandläkare. Du kan ha den begynnande tandköttsinflammation. Du kan massera tandköttet med fingret för att stimulera blodflödet till området. Du kan också byta till en tandkräm speciellt framtagen för känsligt tandkött. Denna typ av tandkräm kommer inte att ha fluorid som huvudingrediens, men permethol och pantenol. Använd gummi känslig tandkräm i stället för din vanliga tandkräm och du bör märka en betydande minskning av din tandköttet blöder.
  5. Borsta ordentligt. Var inte så hårdhänt när du hanterar din tandborste. Kraftig borstning av tänderna är faktiskt skadligt för din tandhälsa. Den kan erodera tandemaljen samt tandköttskanten. Låt borsten göra jobbet så det finns ingen anledning att använda intensiva påtryckningar.
  6. Använd en sonisk tandborste. Det finns studier som stödjer att använda rätt tandborste kan bidra till att minska förekomsten av gingivit. En sonisk tandborste kan nå platser en vanlig tandborste inte kan. Se till att borsthuvudet är inte för stor så att den kan nå långt skrymslen munnen. En sonisk tandborste kan också ge dig är en pipig ren känsla till tänderna som du normalt inte får med en traditionell tandborste.
  7. Håll dina vanliga läkare checkups att kontrollera din hälsa och barnets tillstånd. Diskutera med din gynekolog alla medicinska problem du har.
Hur kan man förhindra graviditet gingivit. Helst ska de dentala förhållanden behandlas innan du blir gravid.
Hur kan man förhindra graviditet gingivit. Helst ska de dentala förhållanden behandlas innan du blir gravid.

Förebyggande åtgärder är fortfarande det bästa vapnet för att hjälpa dig hålla sig frisk. Ta hand om dig själv ordentligt nu så att du kan få ett lyckligt och friskt barn i framtiden!