E2k

Hur kan man förhindra hjärtattacker

Varje år cirka en miljon européer lider av hjärtinfarkt

Varje år cirka en miljon européer lider av hjärtinfarkt. Överlevnaden stadigt förbättras tack vare ökad hjärthälsa medvetenhet. Mycket uppmärksamhet och fokus har lagts på att utbilda och hjälpa överlevande hjärtattack att förebygga efterföljande hjärtinfarkt. Det har också varit större vikt läggs vid att veta din riskfaktor för hjärtinfarkt och vidta lämpliga medicinska åtgärder.

Hur kan man förhindra hjärtattacker. Blodförtunnande läkemedel.
Hur kan man förhindra hjärtattacker. Blodförtunnande läkemedel.

Hjärtinfarkt förebyggande metoder syftar till att minska risken för att utveckla initiala och efterföljande hjärtinfarkt. Du bör kontakta din läkare innan du påbörjar någon behandling regim. Läkaren kommer att bedöma ditt hjärta hälsa och kunna rekommendera lämpliga förebyggande åtgärder. Flera faktorer såsom du ålder och sjukdomshistoria kommer att spela en del i din individuella hjärtattack plan för förebyggande.

Det finns flera mediciner som din läkare kan ordinera att hjälpa till med att förebygga initiala och efterföljande hjärtinfarkt. Dessa mediciner verkar på olika sätt för att hjälpa ditt hjärta fungera mer effektivt. Det är viktigt att notera att medicinering terapi brukar anges för personer som redan har drabbats av en hjärtattack, eller löper stor risk att få en. Doseringen och frekvensen av receptbelagda läkemedlen kommer att baseras på en individuell medicinsk bedömning. Du bör alltid ta mediciner som din läkare för att säkerställa medicinering effektivitet och för att förhindra komplikationer.

  1. ACE-hämmare kan förskrivas för att hjälpa blodet hjärta pump lättare. Några förskrivna ACE-hämmare Kaptopril och Lisinopril.
  2. Betablockerare kan föreskrivas att minska ditt blodtryck och hjärtfrekvens. Några förskrivna Betablockerare är atenolol och Propanolol.
  3. Blodförtunnande läkemedel kan förskrivas för att säkerställa att blodet inte koagulera lätt. Aspirin är ofta medicinering av valet. Starkare förmedlingar kan ges i fler sever fall.
  4. Kolesterolsänkande läkemedel kan också förskrivas. Det finns en mängd av dessa läkemedel tillgängliga, inklusive statiner och fibrater. Dessa läkemedel är vanligen föreskrivs för personer som redan drabbats av hjärtinfarkt.

Livsstilsförändringar kan också anges för att förhindra hjärtattacker

Varje år cirka en miljon européer lider av hjärtinfarkt. Kolesterolsänkande läkemedel.
Varje år cirka en miljon européer lider av hjärtinfarkt. Kolesterolsänkande läkemedel.

Livsstilsförändringar kan också anges för att förhindra hjärtattacker. Du kommer att behöva göra en ärlig bedömning av din livsstil för att avgöra var ändringar bör göras. Dessa förändringar kan göras i något skede av livet men kräver engagemang för att få de bästa resultaten.

  1. Minskar du övergripande stressnivå. Detta kan göras på många sätt. Oavsett om du bara behöver prata med någon eller behöver hjälp med en vardaglig uppgift är det viktigt att vara öppen för att ta emot den hjälp du behöver. Var inte rädd för att begära hjälp av nära och kära i ditt förebyggande hjärtinfarkt insatser. Om detta inte är ett hållbart alternativ, överväga att gå lokala stödgrupper eller arbetskamrater i en gemensam insats. Det finns verkligen styrka i antal. Du kan överväga att ta på en ny hobby eller ens minska dina timmar på jobbet.
  2. Planera regelbundna läkarkontroller. Många symptom på hjärtsjukdom har inte lätta att känna igen. Med lämplig medicinsk vård ger dig möjlighet att vara proaktiv i din vård. Din läkare kan ha möjlighet att förskriva de nödvändiga mediciner och förändringar innan problem uppstår. Regelbundna läkarkontroller kommer också att din läkare att övervaka medicinering och livsstil förändras effektivitet.
  3. Motionera och bibehålla en hälsosam vikt. Motion hjälper ditt hjärta hålla sig frisk och fungera mer effektivt. Mängden och typen av motion som är rätt för din avgörs av en individuell bedömning. Det finns otaliga motion alternativ från yoga till hjärt-kickboxning. Din läkare kommer att kunna hjälpa dig att välja ett alternativ som är rätt för dig. Motion hjälper dig också att hålla en lämplig vikt. Din läkare kommer att kunna vägleda dig till dina mål vikt underhåll.
  4. Sluta röka. Röka kraftigt ökar risken hjärtattack. Det är mycket viktigt att stoppa helt. Nikotin är mycket beroendeframkallande och du kanske inte kan sluta lätt. Var inte rädd att be om familjen för stöd. Du kan behöva ta mediciner för att hjälpa dig att sluta. Din läkare kommer att kunna rekommendera eller ordinera dessa läkemedel.
  5. Ät hjärta hälsosam mat. Livsmedel som innehåller mycket mättat fett, kolesterol och natrium kan öka din risk för en hjärtattack. Dessa livsmedel måste konsumeras med försiktighet. Äta en mängd olika frukter och grönsaker är ett viktigt steg för att förhindra skador på dina kranskärl. Fisk är också en bra mat. De fettsyror som finns i fisk bidra till att minska ditt kolesterol och förhindrar blodproppar. Din läkare eller dietist kan rekommendera en diet plan som passar dina individuella bedömningar. Kom ihåg att uppmärksamma livsmedelsmärkningen inklusive portion och näringsinformation. Ändra din kost kan vara svårt. Söka stöd hos anhöriga och lokala organisationer.