E2k

Hur kan man hantera med hur främlingar se autism

Skingra vanliga missuppfattningar om autism

Jag är mamma till två små barn som lever med autism. Min äldsta barn är en sju år gammal pojke som ligger mellan måttlig till svår på spektrumet. Min yngsta en är en fem-årig flicka som anses vara den ljusare änden av skalan. Från tiden före diagnosen min son (som hände vid 3 års ålder) tills nu har jag stött på många situationer med främlingar som var svårt på grund av deras brist på kunskap om autism.

Hur kan man hantera med hur främlingar se autism. Många tror att personer med autism är alla mentalt utmanas.
Hur kan man hantera med hur främlingar se autism. Många tror att personer med autism är alla mentalt utmanas.
  1. Många tror att personer med autism är alla mentalt utmanas. Den första hjärtskärande inträffat på den lokala offentliga poolen. Min son älskar vatten. Han anses också vara icke-verbal som han har mindre än tio ord för att uttrycka sig själv. Han var en månad från hans tredje födelsedag. För föregående år eller så, hade han visar sin upphetsning genom flaxa händerna. Jag tänkte på det som en söt sätt att visa hur upphetsad han var om saker i livet. Han var också att göra olika ljud, medföljande hans hand flaxande. Vi stod några meter ifrån två kvinnor med sina tio år gamla söner. Pojkarna var att spela slåss med handdukar. Min son började bli upphetsad och få nära till åtgärden. Som en av pojkarna nästan backas upp in i honom, sade hans mor honom att flytta bort när han var på väg att slå honom med hans handduk. Jag vägleda honom bort till en säkrare avstånd när han svarade: "Varför ska jag flytta för en liten efterbliven pojke" Chockad, jag väntade en förmaning från sin mor, men det kom aldrig. Jag var för förtvivlad att försvara min son, vilket gjorde det ännu värre. Jag höll honom hårt, sedan vänster vid poolen.
  2. Människor tenderar att göra narr av personer med autism eftersom de anser dem vara "konstig". Några dagar innan min son tredje födelsedag, vi gick till den lokala parken plaskdamm. Det var en varm solig dag. Min son spelade i poolen, fladdrande händerna när han var ivrig att se andra barn leka, men vägrade att gå med i. En mamma som sitter bredvid mig presenterade sig. Jag märkte snart att hon iakttog min son nära. Vi började chatta medan du tittar våra söner spelar sida vid sida. Från ingenstans, frågade hon mig om hans beteende verkade "konstig" för mig. Hon frågade mig sedan om jag någonsin trodde att han skulle vara autistisk. Chockad och ont som det var månader före diagnos, var allt jag kunde tänka på på väg hem att min son hade märkts som "konstiga ungen." Jag älskar att ungen oavsett vad, han är en av de älskar i mitt liv och jag kan inte uthärda tanken på honom som missbedömde.
  3. Folk verkar tro att en nödställda barn med autism är bara en brat att hans föräldrar inte kan kontrollera. Min son var fem år gammal. Vi var på zoo. Han satt i en särskild vagn och försökte stå upp för att visa björnarna bättre. Jag låste upp säkerhetsbältet och tog honom i famnen för att göra honom högre. Min man tog vår dotter för att se aporna i tiden. Plötsligt bad han att gå ner på marken och jag satte ner honom, inte förväntar honom att försöka gå ner i björnens ide. Panik, bestämde jag att det var dags för honom att sitta ner i vagnen. Han kämpade med all sin kraft, skicka mina glasögon flyger. Föräldrarna samlades, vilket gör kommentarer om dåligt föräldraskap och honom agerar upp som en brat. Ingen tänkte på honom som bekymrade av det faktum att han var återhållsam, fast i en sittvagn och hindras från att se björnarna. Ingen insåg att han inte kunde se den möjliga faran att gå ner i björnens ide. Han har en stor nallebjörn hemma precis som dessa björnar. Allt han ville göra är att ge dem en björnkram. Istället bedöms människor honom som en brat!
  4. Människor misstag överkänslighet för kinkighet. Jag delar min oro över bristen på alternativ för att äta för min son och munkavle reflexer av min dotter om mat. Jag trodde att detta kollega till mig skulle hjälpa mig genom att föreslå idéer. Istället utbrast hon att jag var för mjuk och att mina barn var bara vara noga. Vad hon inte vet är att min son uppfattningar om textur, mixar, färger och dofter kan få honom att känna sig sjuk eller vara direkt smärtsamt, precis som när han får sitt hår cut. För min dotter, storleken på maten, även om det verkar vara lagom storlek för oss, kan göra henne munkavle. Vissa texturer är också bokstavligen vidrigt. Detta är en normal fråga för personer med autism, tyvärr gör många människor inte förstår det.
  5. Folk tror att om en person har stämband, de kan prata oavsett vad. Familj kan känna sig som främlingar också, ibland. Mina föräldrar har berättat mig om och om igen för att fortsätta prata med min son för att lära honom att prata (som om jag inte redan gör det). Vad tänkte de? Att jag omgav honom med tystnad och undvek att kommunicera med min egen son? Faktum är att hjärnan hos en person med ASD bearbetar information annorlunda än hjärnan hos en person utan den. Den mognar också i en långsammare takt. Han har en 50% chans att tala innan de fyllt 7 och andelen minskar när han blir äldre. Han kanske kan prata en dag. Jag trodde aldrig att han skulle säga ordet "Mamma", men han förvånade mig med det när han var 4 ½ år gammal.
  6. Folk tror att en förälder förklarar att hennes barn har autism så att få särskild behandling. Jag var i barnens sjukhus för min son till doktorn. Jag förväntade väntetiden är lång. Som jag registrera honom, nämnde jag att om han började bli otålig eller upprörd att det var väntat, eftersom han har autism. Jag förväntade mig inte att se läkaren snabbare och jag förklarade att jag bara ville att de skulle förstå hans beteende om det inträffade. Jag ville bara att de är informerade, medvetna och förståelse. När jag såg doktorn, som jag inte såg innan det var vår tur, hon sa att jag inte ska använda autism som en ursäkt för sitt beteende eller för att få särskild uppmärksamhet. När jag frågade henne vad hon visste om autism, svarade hon:. "Inte mycket, bara att" dessa människor "är" annorlunda "" Vad är det, Doc "Jag kände mig som svarar Man skulle kunna tro att en läkare skulle veta bättre..
  7. Folk tror att autism är en ursäkt för "mjuk" föräldraskap. Under en diskussion med några vänner, var föräldrar delar råd om hur man kan hantera svåra beteende situationer när det gäller deras barn är berörda. När jag hade nämnt att time-outs var inte effektiva med mina barn, sneered vissa människor. Förbryllad, förklarade jag att även specialister överens om att barn med autism inte skulle förstå sambandet mellan dåligt uppförande och time-out, så det skulle vara meningslöst i deras situation. Vi måste ta itu med en situation omedelbart, förklara det och upprepa så ofta som behövs. De kommer så småningom att förstå och anta en positiv beteende i stället. Till exempel gör det mer meningsfullt för min dotter att plocka upp en enda röra i stället för en time-out. Hon kommer att förstå att en sådan syssla är inte roligt och att det tar bort en del av sin speltid. Dessutom kommer hon att förstå att varje gång hon gör en enda röra, måste hon städa upp det!
Skingra vanliga missuppfattningar om autism. Människor tenderar att göra narr av personer med autism eftersom de anser dem vara "konstig".
Skingra vanliga missuppfattningar om autism. Människor tenderar att göra narr av personer med autism eftersom de anser dem vara "konstig".

Som ni kan se, människor som har sett filmen "Rain Man" siffra att det är samma verklighet för alla som har autism. De tror att personer med autism ska anpassa sig till sin livsstil och förväntningar, utan att göra någon ansträngning för att ändra några missuppfattningar om denna sjukdom. I själva verket är deras okunskap om ASD ofta på grund av bristande intresse om det, eftersom de ser personer med särskilda behov som människor som söker särbehandling. Jag tror det är dags för dessa människor att få information och delta (i stället för att döma felaktigt och med en viss grymhet). Hursomhelst, bör de överväga alltid en person som bor med autism som människa som har känslor och rättigheter som alla andra.